Átadták az idei Gyurós Tibor díjakat 

2017.09.15

Az idei évben négy + egy kategóriában díjazták az év IKT-teljesítményeit: a szokásos az év IKT menedzsere, az év IKT innovációja és a digitális oktatás nagykövete díj mellett az IVSZ kiosztotta az év IKT-projektje díjat, illetve egy posztumusz különdíjat is. A díjátadóra a 24. IVSZ MENTA konferencián, Sárváron került sor.

Az év IKT-menedzsere Szigetvári József, a szallas.hu ügyvezetője lett; az év IKT innovációja a Tresorité, IKT-projektje a NAV e-SZJA rendszere; a digitális oktatás nagykövete Dr. Jakab László, a BME dékánja. Posztumusz különdíjat kapott a közelmúltban elhunyt Rónai Balázs, az Abesse korábbi vezérigazgatója.

Gyurós Tibor-díj 2017 - Díjazottak

(Balról: Gáborik Zsuzsanna – Rónai Balázs özvegye, Farkas Gábor, Budai Péter -Tresorit, Dr. Jakab László -BME, Szigetvári József -szallas.hu, Palánki Zsolt – NAV, Németh Balázs- Pillér Kft., Laufer Tamás – IVSZ)

Laufer Tamás, az IVSZ elnöke a díjátadó gálán tartott beszédében elmondta: „Ma azok a cégek sikeresek, akik keresik a változást, célokkal, vízióval rendelkeznek. Az IVSZ is ezeknek a cégeknek tud leginkább segíteni, hiszen új kapukat nyit meg, új ösvényeket vág. Az Ipar 4.0 programok fejlesztésében és kivitelezésében is kulcsszerepünk van, de az oktatási területen sem álltunk meg. A korábbi években kijelöltük az irányt és most dolgozunk azon, hogy meg is valósulhasson az informatikai képzés erősítése és a digitális oktatási módszertanok elterjesztése. Továbbá a BME-n keresztül létrejön a régóta várt IoT kompetencia központ, ami a kis és középvállalkozások kibontakozását hivatott segíteni. De ez is csak néhány példa.”

A változások korszakában már nem számít meglepetésnek az sem, hogy az idei Gyurós-díj év informatikai menedzserének pályázóiból 5-ből 4 nem IT vállalattól jelentkezett. Az innovációk is zömében a digitalizációt kritikus eszközként használják.

– tette hozzá az elnök.

„Az év menedzsere az infokommunikációban” 2017: Szigetvári József

„Az év menedzsere az infokommunikációban” 2017 (posztumusz díj): Rónai Balázs

„Az év IKT projektje” 2017: e-SZJA rendszer

„Az év IKT innovációja” 2017: Tresorit

„A digitális oktatás nagykövete” 2017: Dr. Jakab László