Átadták az Év Projektmenedzsere díjat

2016.11.04

Az idei díjazott Pugner Tamás, a Magyar Telekom projektmenedzsere lett 

A Nemzetközi Projektmenedzsment Naphoz kapcsolódóan, Rákossy Balázs a Nemzetgazdasági Minisztérium az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára átadta az Év Projektmenedzsere díjat. A Projektmenedzsment Kiválóság Tábla által meghirdetett és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter úr fővédnöksége alatt álló elismerést idén Pugner Tamás, a Magyar Telekom Nyrt. projektmenedzsere vehette át.

ev-projektmenedzsere-dijatado

Az idén már 16. alkalommal meghirdetett Év Projektmenedzsere Díjat a beérkező pályázatok részletes értékelése, s a győzelemre esélyes szakemberekkel való személyes interjú után a Tábla Pugner Tamásnak, a Magyar Telekom Nyrt. projektmenedzserének, a legutóbbi kiemelkedő teljesítménye alapján ítélte oda, aki Magyarország és a Magyar Telekom legnagyobb távközlési rádióhálózatának fejlesztését irányította korábban, mint az Ericsson projektmenedzsere. A projektben több mint 2500 helyszínen kellett lecserélni a korábbi rádiós berendezéseket a legújabb csúcsminőségű már 4GLTE technológiát is támogató eszközökre. Nemcsak a termék, hanem maga a technológia is egyedi és mindaddig ismeretlen volt nem csak a hazai, hanem nagyrészt a nemzetközi piacokon is.

A projektmenedzseri munka során a szakértői erőforrás-foglalás szempontjából kihívást jelentett a párhuzamosan futó, egymással kölcsönhatásban lévő projektek figyelembevétele, a résztvevők motivációjának fenntartása, amit a bizalom kiépítésével, nyílt és egyenes kommunikációval, folyamatos szakmai támogatással, a projekttagok a projekt sikeréhez való hozzáadott értékének  hangsúlyozásával ért el. Közben egy példamutató kockázatkezelési és minőségbiztosítási tervben kiemelt figyelmet fordított az új technológiával járó kockázatok felmérésére és folyamatos követésére.

A Tábla döntése alapján különdíjban részesült Maller Győző, Budapest Főváros Önkormányzata Főpolgármesteri Hivatal beruházási szakreferense, aki projektmenedzsere volt „Városliget Kapuja, a Városligeti műjégpálya rekonstrukciójának”. A projekt végrehajtása során el kellett végezni a városligeti műjégpálya teljes rekonstrukcióját, a főépület és a pályarekonstrukció kiviteli munkáit, hogy a Városliget idegenforgalmi, kulturális, rekreációs központként tudja fogadni a Budapestre látogató turistákat és a fővárosi lakosságot.

pm-dijatado

Pugner Tamás, Rákossy Balázs és Maller Győző

A projekt legnagyobb nehézségét a műemléki környezetnek való megfelelés, a kivitelező csődje miatt korábban félbehagyott részberuházások, az időnyomás és korszerűtlen technológiai megoldások kompenzálása jelentette. A beruházás befejezéséhez kiemelkedő projektmenedzseri teljesítményre volt szükség azért is, hogy az uniós támogatással megvalósult projektre megkapja a Főváros a támogatást is.

Az Év Projektmenedzsere Díjat a projektmenedzsment szakma hazai szervezetei minden évben közösen hirdetik meg, értékelik és tesznek javaslatot az Év Projektmenedzserének személyére.

A szervezetek meghatalmazott képviselőiből e díj szervezésére létrejött Projektmenedzsment Kiválóság Tábla célja a magyarországi projektmenedzsment élet egy-egy szakemberének elismerése, és rajtuk keresztül a figyelem ráirányítása a projektmenedzseri tudás és szakma jelentőségére, a kiemelkedő projektek eredményeire.

A PM Tábla tagjai:

  • Fővállalkozók Magyarországi Szövetsége (FŐVOSZ)
  • HTE Projektmenedzsment Szakosztály (TIPIK)
  • Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ)
  • Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ)
  • PMI Budapest, Magyar Tagozat (PMI Budapest)
  • Projekt Menedzsment Mesterség Kitűnőségéért Alapítvány (IPMACERT)
  • Építéstudományi Egyesület (ÉTE)

A díj adományozója a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla:

ev-projektmenedzsere-dij-projektmenedzsment-kivalosag-tabla

A díj fővédnöke:

ngm-kicsi