Ajánlj programot az EU Code Week-re!

2016.09.06

Az idén 5 éves EU Code Week 2017. október 7. és 22. között kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a kódolás nagyobb figyelmet kapjon a tanulók, pedagógusok, szülők körében, valamint a pályát választók megismerjék a programozáshoz kötődő szakmákat. Ezek a célok úgy valósulhatnak meg, hogy a cégek, vállalkozások, szervezetek, oktatási intézmények programokat szerveznek és ajánlanak fel érdeklődők, elsősorban iskolák számára.

EU CodeWeek 2016

Az Európai Programozási Hetet 2016. október 15. és 23. között immár negyedik alkalommal rendezik meg az EU tagállamokban, valamint sok más országban. Az EU Code Week alkalmával világszerte több millióan – gyerekek és fiatalok, valamint felnőttek, köztük szülők, tanárok, vállalkozók és szakpolitikusok – vesznek részt azokon a rendezvényeken, melyeken megismerkedhetnek a programozással.

A rendezvénysorozat arra irányul, hogy közelebb hozza a programozást az átlagemberekhez, és megértesse velük: nincs szükség különleges képességekre ahhoz, hogy valaki megtanuljon programozni. Az európai programozási hét keretében bárki szervezhet saját rendezvényt.

Az IVSZ, mint az EU Code Week magyarországi szervezője és koordinátora az Emberi Erőforrások Minisztériumának szakmai támogatásával segíti az EU Code Week események megszervezését. Támogatja az iskolák, könyvtárak és külső, gyerekek programozás oktatását végző szervezetek, IT cégek összekötését. Honlapjukra folyamatosan töltenek tel támogató anyagokat, a programozás hetén jól használható videókat, javasolt online alkalmazásokat, tanárok számára készült óravázlatokat.

Az iskolák várják az informatikai- és telekommunikációs cégek, szervezetek, felsőoktatási intézmények, könyvtárak jelentkezését, amelyek

  • szívesen biztosítanak előadót rendhagyó osztályfőnöki órákhoz vagy a programozást népszerűsítő foglalkozáshoz, vagy
  • iskolai csoportokat fogadnak székhelyükön, hogy a diákok és a tanárok megismerjék az informatikával foglalkozó szakemberek világát, vagy
  • programozni tanítanak pedagógusokat vagy diákokat egy műhelymunka erejéig.

codeweek-cegek-csatlakozasa

 

 Az IVSZ a tavalyi sikeres EU Code Week nyomán pályázati formában ismét díjazni szeretné a legaktívabb iskolát, a legszínesebb programot kínáló intézményt, valamint a leglelkesebb iskolát. A díjakat ünnepélyes keretek között adjuk át az EU Code Week záró rendezvényén.

Kérdés esetén szívesen segítenek az EU Code Week magyarországi nagykövetei az eucodeweek@ivsz.hu címen.