Új időpontban és helyszínen az Informatika az Agráriumban Konferencia

2014.11.20

Digitális műtrágya – 25 előadás arról, mit kezdhet a mezőgazdaság az internettel

Innováció: ha ez a szó elhangzik, mindenki arra gondol, hogy színes ruhás fiatal hippik okos kütyükkel és csuda weboldalakkal játszadoznak. A látványos, felkapott témák mellett azonban a legmegdöbbentőbb eredmények azokban a szektorokban mutatkoznak, amikre senki sem gondol. Senki nem gondol menedzserként, innovátorként a mezőgazdászokra, sajnos a mezőgazdászok sem gondolnak így magukra. A technológia sokszor félelmet kelt, a gazdák jobban bíznak a szokásokban, megérzésekben és a saját szemüknek, pedig a szenzoros technológiák, internetes megoldások, digitális eszközök olcsón és gyorsan sokszorozzák meg a gazda szemét, érzékeit és generációs tapasztalatait.
Ha tudtam volna, hogy mikor jön a gombafertőzés! Ha tudtam volna, hogy keveset esznek az állatok! Ha tudtam volna, hogy melyik ásvány hiányzik a jó terméshez! Ha tudtam volna, mikor vannak a földemen a tolvajok! Ha tudtam volna, melyik terményből melyik piacon van hiány!
Tudhatta volna! A génmódosítás mellett a legnagyobb forradalom a mezőgazdaság több ezer éves történetében az információs technológia, azzal a különbséggel, hogy a genetikai manipulációval ellentétben ez biztosan nem káros az egészségre. Az EU-s és világpiacon ma már versenyképtelen egy elavult gazdaság, ami drágán és közepes minőséget tud csak előállítani. A digitálisan felvértezett gazdaságok olyan előnybe kerülnek, amivel szemben semmilyen állami támogatás nem védhet meg. Ki melyik oldalra akar tartozni? – Jöjjön el az IVSZ – NAK közös Agrárinformatikai konferenciájára és győzze meg magát!

További információ és jelentkezés

A konferencia a Watify kampány keretében kerül megrendezésre!