A Digitális Témahét mérföldkő lehet az oktatásban

2016.03.02

Február 22 és 26 között a szakértő csapatunk 14 nagyvárosban, helyszínenként 60-100 iskolaigazgatónak tartott tájékoztató előadást a Digitális Témahétről. A program népszerűségét jelzi, hogy egy hét leforgása alatt több mint 300 iskola regisztrált a Digitális Témahét honlapján. Az eddig csatlakozó iskolák közel 1000 digitális pedagógiai projektet terveznek megvalósítani 2016. április 4. és 8. között több, mint tízezer tanuló részvételével.

Digitális Témahét - Már több mint 300 iskola csatlakozott a programhoz

Mi sem mutatja jobban a program szükségességét, és az intézmények nyitottságát, mint az elmúlt 1 hét eseményei. Beszéljenek a számok:

  • több mint 300 regisztrált iskola került fel a Digitális Témahét térképére
  • több mint 1000 digitális pedagógiai projekt megvalósítását tervezik
  • már 1.500 lelkes pedagógus szervezi a programokat
  • már több mint 10.000 lelkes diák fog betekintést nyerni a jövő iskolájába

 

Együtt a modern oktatásért!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kezdeményezett Digitális Témahét szakmai koordinációját az IVSZ végzi stratégiai partnerek részvételével. A Program során az informatikai eszközök oktatási alkalmazásaié a főszerep a digitális kompetencia és a 21. századi készségek fejlesztése érdekében.

Ezekben a napokban a tanulók együttműködésre épülő oktatási projektekben vesznek részt, amelyek megvalósításához az iskolában elérhető informatikai infrastruktúrát, valamint saját eszközeiket is használják.

 

Mivel segíti a program az iskolákat?

Az IVSZ a Digitális Témahét Tudásbázisa kidolgozott projekteket, módszertani segédleteket, valamint szakmai támogatást és online webináriumokat nyújt a regisztrált intézmények számára. A felkészülést ezen felül az Okosportálról elérhető és szabadon felhasználható, alakítható mintatartalmak, oktatóanyagok is segítik.

A programot megvalósító iskolák, illetve projekteket kidolgozó pedagógusok olyan értékes eszközökhöz juthatnak, amelyek a digitális pedagógiát és az informatikai készségek oktatását segítik.

Az intézményeknek egészen április 4-éig lehetőségük van regisztrálni a Digitális Témahét honlapján!

 

Legyen Ön is részese a közös törekvéseinknek, tegyünk együtt a gyerekeink jövőjéért!

Továbbra is várjuk olyan cégek, szervezetek, múzeumok csatlakozását, amelyek a diákok számára izgalmas programot tudnak kínálni a Digitiális Témahétre a digitalizáció jegyében. Érdemes partnerként csatlakozni, és programokat kínálva megismertetni a tanulókkal az informatika világát és lehetőségeit, hiszen a jövő munkavállalói még iskolapadokban ülnek és pályaválasztás előtt állnak, vagy felsőfokú tanulmányaikat tervezik.

Regisztráljanak partnerként és kínáljanak az iskolák számára előadásokat, foglalkozásokat, helyszíni látogatásokat, illetve ha van lehetőségük, anyagilag is támogassák az iskolák és a pedagógusok számára kiírt pályázatokat!

Szülőként ösztönözzék gyermekük iskoláját a Digitális Témahéthez való csatlakozáshoz!