21 kiállítót készített fel az idei CeBIT-re az IVSZ

2018.06.07

Magyarország részvétele a CeBIT-en stratégiai cél. A digitális szakkiállítást június 11-15. között rendezik Hannoverben, és Magyarország ismét országstanddal jelenik meg rajta – jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Digitális Jólét Program és az IVSZ.

Major Gábor, az IVSZ főtitkára

Major Gábor, az IVSZ főtitkára

 

Major Gábor, az IVSZ főtitkára közölte: az idei immár a harmadik alkalom, hogy az IVSZ, DJP és a KKM közösen dolgozik az exportpiacok megnyerésén. Az IVSZ 5. kutatása szerint 630 milliárd forint a magyar szoftver és szolgáltatásexport értéke és ez dinamikusan nő. A magyar és a német piacot számos termelővállalat köti össze, az Ipar 4.0 a termelési folyamatok, fejlesztés, értékesítés, beszállítói lánc digitalizálásának szoftveres-szenzoros segítéséről szól. Az ország pozíciójának javításához aktívan kell részt venni a folyamatban, s erre kitűnő terep a CeBIT. Az IVSZ több mint 50 jelentkezőből választotta ki a kiállítókat és előadókat és őket a felkészülésben is segítette – jelezte. A CeBIT-re utazó cégek világszínvonalú teljesítményt nyújtanak az Ipar 4.0, a kiberbiztonság, a beltéri lokalizáció, vagy a holografikus megjelenés területén. Az IVSZ ambicionálja egy olyan stratégia kialakítását, mely a következő 3-5 évre meghatározza azt a legfontosabb 8-10 világrendezvényt, ahol hazánknak digitális országstanddal lenne szükséges részt vennie.

Pana Petra, külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár

Pana Petra, külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár

Pana Petra, külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár elmondta: Magyarország idén 2. alkalommal jelenik meg önálló nemzeti standdal az 1970 óta megrendezett kiállításon, ami a szakma egyik legfontosabb iparágspecifikus eseménye. A megjelenéssel a magyar digitális innovatív exportképes termékeket és szolgáltatásokat pozícionálják elsősorban a német és az európai piacokon. A részvétel a kiállításon kifejezi azt is, hogy Magyarország elkötelezett a digitális innováció iránt, a német partnerek magas hozzáadott értéket szolgáltató cégeket találhatnak a magyar digitális ipar szereplői között – húzta alá.

Deutsch Tamás, Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos

Deutsch Tamás, Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos

Deutsch Tamás, Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos közölte: az eseményre több mint 200 ezer szakmai érdeklődőt várnak, a látogatók 90 százaléka üzleti döntéshozó. A világ minden pontjáról 3000 vállalkozás mutatja be újításait, szolgáltatásait, közöttük több mint 500 startup vállalkozás. A CeBIT-en a tavalyihoz hasonlóan 21 magyar vállalkozás vesz részt, közöttük 12 kiállítóként, 9 szakmai előadóként. Ismertetése szerint a magyar részvétel, a kiválasztás nyilvánosan zajlott, a 340 millió forintos költségvetési forrásból egyebek mellett a 400 négyzetméteres stand bérleti díját, gyártatását, szállítását, felállítását, valamint a kiállítók felkészítését finanszírozták. Euró milliókban mérhető a tavalyi megjelenés által generált üzletek értéke, és erre számítanak a 2018-as rendezvényen is – közölte.

Sohajda Júlia, Safeskin

Sohajda Júlia, Safeskin

A sajtótájékoztatón Sohajda Júlia, a CeBIT-en megjelenő Safeskin startup képviselője elmondta: a cég értéktárgyak őrzésére kifejlesztett négy termékét mutatja be a CeBIT-en, köztük egy virtuálisan a telefonhoz kötött őrzőszemet és a telefontörés megakadályozására kifejlesztett tokot. Az Apple-lel közösen dolgoznak egy lopásbiztos tok kifejlesztésén, amire már két bejegyzett szabadalommal rendelkeznek. A kiállításon viszonteladói és forgalmazó partnereket keresnek – mondta. Sohajda Júlia külön köszönetet mondott az IVSZ-nek a CeBIT kiállításra való alapos, izgalmas és rendkívül színvonalas felkészítésért.