Export Tanácsadók

Bár számos vállalkozás képes önerőből is külpiacra lépni, gyakran hasznosnak bizonyul olyan sales-es ismeretekkel is bíró tanácsadók véleményét kikérni, akik kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerrel és nemzetközi piacra lépési tapasztalattal rendelkeznek, így a vállalkozásokat több évi munkától és különböző felesleges vagy elkerülhető erőforrás-felhasználástól kímélhetik meg. Érdemes megnézni, ki milyen profillal rendelkezik, mely területen van tapasztalata, milyen referenciái vannak.
Az IVSZ-tag tanácsadó cégek névsora, rövid bemutatkozásuk és elérhetőségük alább található meg. A tanácsadók munkájáról a -Piacra jutási folyamat- menüpont alatt is olvashat.

 

11 AM Bt.

„Start-up Mentor. Trusted Advisor. Coaching. Learning-by-doing Training.
Partner Search. Knowledge Transfer. EU Grants. Innovation Management.

Magyari Donát
magyari.donat@gmail.com

 

AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt.

Lovrencsics Tamás
Lovrencsics.Tamas@aam.hu

 

Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.

Kalmár Márton
marton.kalmar@bayzoltan.hu ; david.varga@bayzoltan.hu

 

BioTalentum Ltd.

„A Biotalentum Consulting fő profilja a közvetlenül Brüsszelből igényelhető, Európai Uniós pályázatokkal (H2020, korábban FP7) kapcsolatos teljes körű tanácsadás, a pályázat figyelésétől a beadás támogatásán át a projekt menedzsment tevékenységig, emellett az EU audit támogatásában is hatékony segítséget tudunk nyújtani ügyfeleinknek. Az elmúlt 10 évben több tucat nyertes pályázat beadását és menedzsmentjét támogattuk Európa szerte, referenciáinkról, illetve szolgáltatásainkról részletesebben honlapunkon tájékozódhatnak: www.biotalentumconsulting.hu

Ocsovszky Zsófia
zsofia.ocsovszky@biotalentum.hu ; edina.hajdu@biotalentum.hu

 

Central European Investment Services Kft.

Maczucza Emese
maczucza.emese@ceis.hu ; szandrocha.kamilla@ceis.hu

 

Central European Management Intelligence (CEMI)

Vadas László
Laszlo.Vadas@cemi.hu

 

Creative Expert Consulting Szolgáltató Kft.

„A Creative Expert Consulting Kft. a magyar KKV-k külpiaci terjeszkedését segíti 20 év és 180 feletti sikeres projekt tapasztalatával. A szolgáltatások a teljes export folyamatot végig kísérik: tanácsadás, piackutatás, üzleti partner keresés, kiállításokon való megjelenés, külföldi képviselet, mindez Európa 20 országába, beleértve Oroszországot és a FÁK térséget is.”

Ray Dóra
kkozma@creative-expert.com ; dray@creative-expert.com

 

ESCO

Perényi Melinda
perenyi.melinda@esco.hu

 

EuroAtlantic Solutions Kft.

Lerch Attila
attila.lerch@euroatlanticsolutions.com

 

Gartner Magyarország i-Tango Kft.

Papp László
laszlo.papp@gartner.com

 

GoodWill Consulting Pályázati Tanácsadó Kft.

„A GoodWill Consulting Kft. közel 12 éve segíti professzionális tanácsadási szolgáltatásaival a fejlődni akaró magyar vállalkozásokat – kkv-kat és nagyvállalatokat egyaránt – a külpiacra lépés folyamatának gördülékeny előkészítésében és sikeres megvalósításában. Célpiacaink: Románia, Bulgária, Horvátország, Bosznia és Hercegovina, Németország, Svájc. Szolgáltatásaink: a piacralépés előkészítése (piacelemzés, piackutatás), értékesítés kiszervezése és értékesítési tanácsadás, profi lobbitevékenység.”

Vasvári Ferenc
vasvari.ferenc@gwconsulting.hu

 

ICG Ex Ante Tanácsadó Iroda

Thury Mónika, Barna Lázár Zoltán
thury@icg-exante.hu ; barna@icg-exante.hu

 

IDC Magyarországi Kiadó és Piackutató Kft.

„Az International Data Corporation (IDC) az elsőszámú globális piackutató, tanácsadó és rendezvényszervező cég az információtechnológiai és telekommunkációs piacokon. Több, mint 1000 IDC elemző biztosít értékes szakértelmet a globális, regionális és helyi technológiákról és iparági lehetőségekről világszerte több mint 110 országban. Az IDC immár több, mint 50 éve nyújt stratégiai betekintést az informatikai szakemberek, vállalatvezetők és a befektetői közösség számára, hogy segítse őket az üzleti célkitűzéseik elérésében.”

Fauszt Gábor
gfauszt@idc.com

 

Innogrant Consulting Tanácsadó és Szolgáltató Kft.

„Az Innogrant Consulting fő fókusza 2006 óta az innovációban érdekelt partnerek részére történő stratégiai tanácsadás és fejlesztés-támogatás. Jelenleg 10 fős szakértői csapattal nyújtunk professzionális szolgáltatásokat partnereinknek.
Küldetésünk, hogy aktívan hozzájáruljunk a hazai kutatás-fejlesztés és innováció erősödéséhez, partnerségi alapon aktív hídképző szerepet töltsünk be az innovációban érdekelt szervezetek között, és professzionális módon járuljunk hozzá partnereink jelentős hozzáadott értékű, innovatív fejlesztési ötleteinek megvalósulásához.”

Véha Klára
veha.klara@innogrant.hu

 

Innomine

„Az Innomine Group Kft. a digitális innováció, valamint a nemzetközi üzletfejlesztés és forrásszerzés szakértője. Az Európai Unió jelentősebb országaiban partnerhálózattal és helyi tapasztalattal rendelkezik,  2015 tavaszán a Szilícium völgyben is irodát nyitott. Ügyfélköre és szolgáltatás portfóliója két fő specializáción alapul: innovációs ökoszisztéma építés üzletága innovatív multinacionális vállalatok számára kínál transzatlanti és világszínvonalú stratégiaépítést és startup együttműködések kialakítását. A Szilícium-völgyi lábon keresztül innovációs tréningeket „előretolt helyőrséget” szolgáltat, de konkrét innovációs központok, vállalati akcelerátorok felépítését is vállalja. A szolgáltatás portfólió másik lába a magyar és európai kis- és közepes vállalatok számára kínál Szilícium-völgyi egyablakos képviseletet és globális piacra léptetést, beleértve a cégalapítást, irodabérletet, adótanácsadást, marketingstratégiát, tréningeket, üzletfejlesztést, tőkebevonást vagy akár az első alkalmazottak felvételét.”

Tóth Marcell
marcell.toth@innomine.com ; vera.toth@innomine.com

 

Insomnia Reklámügynökség Kft.

„Az Insomnia Kft. 2002 óta támogatja sikeresen a magyar vállalatokat marketingkommunikációs szolgáltatásaival és külpiacra lépéssel kapcsolatos tanácsadással. Szolgáltatások:  piacelemzés, lead generálás, piacra-lépési tervek, marketing stratégiák kidolgozása, branding, PR-,  reklám- és promóciós kampányok tervezése, online és offline kommunikációs anyagok és eszközök kialakítása, hazai és nemzetközi rendezvények, valamint kiállítási részvétel szervezése.
Saját irodával rendelkezünk az Arab-öbölben, nemzetközi partnerhálózatunkon keresztül pedig a világ 30 országában támogatjuk hatékonyan ügyfeleink piacra-lépési szándékait.
Referenciákért látogassa meg weboldalainkat: www.insomniame.com/business-facilitation/ és www.insomnia.co.hu.”
Joó Szilvia
joo@insomnia.co.hu

 

IFUA Horváth & Partners Kft.

Bodnár Viktória
viktoria.bodnar@horvath-partners.com

 

IQ Profit Kft.

Dobos Klára
dobos.klara@iqprofit.eu

 

Körics Euroconsulting

Blahut Ottília
bali-nagy.gabriella@korics.hu

 

LC Innoconsult International

Török Éva Annamária, Bucsai Kálmán
torok.eva@lcinnoconsult.com ; bucsai.kalman@lcinnoconsult.com

 

Mac-Line Hungary

„Cégünk fő profilja 1992 óta a kiállításszervezés. Kezdetben csak a Balkán félsziget országaiban, mára már öt kontinens több kiállítási központjának partneri kapcsolataival rendelkezünk.
Munkánk jellemzője a full service: szervezéstől a megvalósításon át a rendezvények utókezeléséig.
Partnereink igényeihez alkítjuk szolgáltatás kínálatunkat pályázatok benyújtása és megvalósítása során is.”

Deli Zoltán
dz@macline.hu

 

M27 ABSOLVO Consulting Kft.

ABSOLVO Consulting Kft. (M27 ABSOLVO Consulting)

Mi üzletet hozunk az Ön számára, nem tanulmányokat gyártunk – munkánk eredménye konkrét, hús-vér üzleti partnerekkel, kék tollal aláírt szerződésekben mérhető. Az M27 ABSOLVO  az európai piacra lépés szakértője: Európa 27 országában közel 100 üzletfejlesztési szakértőnk saját nyelvén, saját bejáratott kapcsolatrendszerén keresztül 320 vállalat számára több mint 240 millió euró árbevételt generált. Legyen szó IT securityról, nearshoringról, mobil appok fejlesztéséről, vagy akár tesztelésről, nap mint nap kutatjuk, ismerjük a piacokat, vizsgáljuk a szereplőket, szondázzuk a lehetséges Ügyfeleket és ha kell, finanszírozást, tőkét is hozunk. További információ: m27absolvo.hu/export-kulpiacra-lepes

Gyurácz Németh Iván
ivan.gyuracz@m27.hu ; nora.kovacs@m27.hu

 

NexCon Technológiai Kft.

„A NexCon Technológiai Tanácsadó és Szolgáltató Kft. 2011-ben kezdte meg működését. Cégünk nemzetközi és hazai pályázatok írásával, vezetési- és stratégiai tanácsadással, valamint szervezetfejlesztéssel foglalkozik. Kiemelt partnereink a Széchenyi István Egyetem, Gyula Város Önkormányzata, Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata.”

Makai Attila
attila.makai@nexcon.hu

 

Ob Consulting Kft – 4

Virányi Gábor
viranyi.gabor@obconsulting.hu

 

Qualinnova Consulting Kft.

Halmosi Péter
Peter.Halmosi@qualinnova.hu

 

SKC Tradehouse 

„Cégünk két irodával van jelen Vietnamban, illetve ebben az évben jelenünk meg az Egyesült Államok középnyugati központjában, Chicagóban. Délkelet-Ázsiában az informatikai vállalkozások már bevált termékeikkel, szolgáltatásaikkal nyerhetnek piacot, míg az USA-ban a IT-outsourcingra fogékony, illetve a start-up közösséghez kapcsolható cégek, megoldások lehetnek piacképesek, illetve szűk területeken a termékimport is megfontolásra érdemes. Cégünk a fentiekhez kapcsolódóan teljes körű szolgáltatást nyújt partnereinek.
Konzultációs elérhetőségek és további információ: skc-tradehouse.com

Dombi Ágoston
agoston.dombi@skc-tradehouse.com

 

Stratis Vezetői és Informatikai Tanácsadó Kft.

Miklósvári Adrienn
adrienn.miklosvari@stratis.hu

 

UPFRONT Média Kft.

Ábrahám Viktor
viktor.abraham@upfront.hu

 

Vialto Consulting Kft.

Bogdán Ágnes
Bogdan.Agnes@vialto.hu

 

White & Partners Consulting

„A White and Partners Consulting Kft. azzal a céllal alakult, hogy szakértői segítséget nyújtson a hazai és európai pályázati rendszerben indulni szándékozó vállalkozásoknak, szervezeteknek. Munkánk során a minőség és a megbízhatóság kiemelt figyelmet kap ezzel szolgálva az ügyfeleink bizalmát.
Arra törekszünk, hogy megismerjük ügyfeleink ötleteit, pályázatfigyelő rendszerünkön keresztül, illetve személyes tanácsadás keretében kiválasszuk a céljához illeszkedő konstrukciót, pályázatot nyújtsunk be és sikeres pályázat esetén nyomon kövessük, menedzseljük projektjét, üzleti tervét pontosan betartva a beszámolók elkészítésével alátámasszuk a megvalósítást és a fenntartást.”

Győri Erzsébet
gyori.erzsebet@whiteandpartnersco.hu

 

Young & Partners

Krajcsovics Szandra
szandra.krajcsovics@youngandpartners.hu