Vision4Tech

2017.11.08 -

Bálna Budapest


Stratégiai jelentőségű digitális és technológiai témákban szervez egynapos konferenciát november 8-án a Bálnában magyar V4 elnökség ideje alatt Vision4Tech címmel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az IVSZ társszervezésével Budapesten.

Vision4Tech (V4T)

A stratégai jelentőségű digitális és technológiai kérdésekkel foglalkozó Vision4Tech konferencia a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és iparági szervezetek (HTE, Infotér és IVSZ) közös szervezésében valósul meg, egyúttal a V4-es magyar elnökség legfontosabb ilyen témájú eseménye idén ősszel.

A konferencia főbb témái az Automatizáció, a Konnektivitás és az Innovatív Vállalkozás. A szakmai beszélgetések lefedik a felforgató technológiai trendek szinte teljes spektrumát, így megjelenik többek között az 5G, a dolgok internete, a szupergyors hálózatok, az ipar 4.0, a robotika, a mesterséges intelligencia, az adatgazdaság problémái és a fintech is. Szó lesz még a digitális transzformációhoz kulcsfontosságú startupokról és a kapcsolódó V4 ökoszisztémáról is.

A konferencián technológiai cégek, KKV-k és startup-ok is lehetőséget kapnak saját innovatív termékeinek kiállítására is, interaktív formában.

Regisztráció

A konferencia ingyenes és bárki számára nyilvános. Azonban a korlátozott helyek miatt érdemes időben regisztrálni online.

Program

A konferencia áttekintő programja:

  • 9.00 – 10.00 Regisztráció, networking kávé/reggeli
  • 10.00 – 10.15 Nyitóbeszéd (Kara Ákos, NFM Infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár) HUNGARY GOES DIGITAL
  • 10.20 – 11.00 Kiemelt előadások (V4 kormányzati képviselők) DISRUPTION AND DIGITAL TRANSFORMATION IN CEE
  • 11.00 – 12.30 Szekció 1 V4 FUTURES – AUTOMATION
  • 12.30 – 13.30 Ebéd/networking
  • 13.30 – 15.00 Szekció 2 V4 FUTURES – CONNECTIVITY
  • 15.00 – 15.30 Kávé/networking
  • 15.30 – 17.00 Szekció 2 V4 FUTURES – ENTREPRENEURSHIP
  • 17.00  Záró gondolatok V4T – VISION 4 TECH

A részletes program elérhető a honlapon.

Előadók

Az előadók között szerepelnek a V4 országok kormányainak képviselői, valamint többek között John Ford (GE Digital), Jeránek Tamás (Siemens smart factory), Richard Malovic (CEO Whalebone), Ba Mohamed  (ITU), Maria Staszkiewicz (Aspen Institute Prague) és Wera Kuna (Impact CEE).

A részletes előadó lista szintén elérhető a honlapon.

ICT Proposer’s Day

A Vision4Tech egy nappal az Európai Bizottság a 2017. november 9-10-i, 3000 fős kutatási és innovációs fókuszú ICT Proposer’s Day elnevezésű rendezvénye előtt, azzal összekapcsolva, kerül megrendezésre. Ennek keretében a technológiai iparág vezető képviselőit, vállalatait, innovátorait, akadémikusait várjuk egész Európából, illetve a rendezvénysorozat nagyszerű lehetőséget biztosít a V4 országok számára a közös digitális vízió megvitatására.

Magyarország, mint fogadó ország, a konferencián egy Magyar Falu építésére kapott lehetőséget és felkérést az Európai Bizottságtól, melyet szintén az iparági szakmai szervezetekkel együttműködésben fog megvalósítani.

A Magyar Falu fantázianeve Innovation HU(b). Célja, hogy az ICT Proposers’ Day 2017 konferencián bemutassa a hazai kutatói közösség, az akadémiai és üzleti szektor, valamint a feltörekvő startupok IKT innovációit. Helyi kutatóközpontok, egyetemek, tech cégek, KKV-k és startupok mutathatják be majd ingyenesen a fejlesztéseiket.

Érdemes mindkét rendezvényre egyszerre regisztrálni, illetve a Magyar Faluba is ellátogatni.