TCO szabályozás – Megoldások és eszközök workshop

2024.03.07 09:30 - 11:00

IVSZ Iroda

A tárhelyszolgáltatókra és egyéb „user generated” tartalmakat megjelenítő szolgáltatókra 2022 júniusa óta új kötelezettségeket ró az online terrorista tartalmak kezelésére vonatkozó rendeletet (Terrorist Content Online rendelet 2021/784). Ennek értelmében az arra kijelölt nemzeti hatóság (Magyarországon az NMHH) felszólítására a beazonosított tartalmat akár 1 órán belül el kell távolítania az érintettnek. A szabályozás természetesen ennél jóval nagyobb területre terjed ki és számos feladatot ró különböző érintettekre, különösen a mikro– és kisvállalkozásokra. 

A FRISCO nemzetközi projekt keretében számos olyan tevékenységet valósítunk meg, amelyekkel a TCO rendelet által érintett kis méretű tárhelyszolgáltatók (és egyéb, a szabályozás által érintett szervezetek) felkészülését és megfelelését támogatjuk.  Többek között olyan eszközöket dolgoztunk ki, amelyek segítik a vállalatokat a megfelelésben.  

Eszközeinket elsőként egy kis létszámú workshop keretében szeretnénk bemutatni elsősorban a szabályozás által érintett vállalatoknak, majd ezeket közösen tesztelni és a továbbfejlesztési lehetőségekről tárgyalni. 

Ez a tesztelés egy workshop keretében valósul meg, amelyet 2024. március 7-én délelőtt (09:30 – 11:00) tartunk az IVSZ Irodában.  

A FRISCO eszköztár tartalmaz:  

  • egy önértékelési kérdőívet, amely megmutatja az adott vállalatnak, hogy hol áll jelenleg a szabályozásnak való megfelelésben,  
  • egy interaktív folyamattérképet, amely lépésről lépésre vezeti végig a vállalatot a megfeleléshez szükséges lépéseken,  
  • valamint egy, a Tremau által kínált tartalommoderációs eszközt. 

A jelenlegi workshop fő fókusza a harmadik, azaz a tartalommoderációs eszköz lesz, de mindhárom eszközre ki fogunk térni. 

Ha az általad képviselt vállalat is érintett a szabályozásban, és érdekel a műhelymunkában való részvétel, kérjük jelentkezz!

A workshop időpontja: március 7 csütörtök, 9:30-11:00 
Helyszíne: IVSZ iroda (Budapest, Tinódi u. 1-3 C. fsz. 2, 1095). 

A FRISCO projekt az Európai Unió támogatásával az ISF program keretében valósul meg.