Szellemi vagyon a palackban – Versenyelőny védelmi alapokon kkv-k számára

2022.12.07 15:30 - 12.17 16:30

Online

Adatok és felmérések szerint a kutatásban-fejlesztésben erős, innovatív hazai cégek nem tulajdonítanak kellő jelentőséget a szellemivagyon-védelemnek és menedzsmentnek. Pedig a termékek és szolgáltatások kialakításával párhuzamosan óriási jelentősége van azoknak a védjegy és szabadalom bejegyzéseknek, amelyek a későbbiekben biztosítják a vállalkozás védelmét. 

Miért és hogyan segíti a cégeket a saját szellemi vagyonának feltérképezése? Hogyan kell és érdemes ennek nekikezdeni? Milyen hosszú folyamat mindez és mennyibe kerül? Milyen védelmet kaphat egy vállalkozás, ha gondot fordít a megoldásainak kellő védelmére? De talán a legfontosabb: milyen konkrét üzleti előnnyel jár, ha egy cég ebben tudatosan gondolkodik? 

Ilyen és ehhez hasonló, elsősorban gyakorlati megközelítésű kérdésekkel jelentkezik a DIGITALK következő adása, amely webinar formában foglalkozik a témával. Az élő beszélgetés során a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (SZTNH) szakértője, valamint két hazai vállalkozás (Opten Kft., Dataxo Group) lesz segítségünkre abban, hogy eligazodjunk a szellemi vagyont érintő legégetőbb kérdésekben. 

A webinar időpontja: 2022. december 7. 15:30 – 16:30
Helyszíne: Online – Teams 

Beszélgetőpartnerek

  • dr. Legeza Dénes, kkv programokért felelős nemzeti szakértő, Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) 
  • Gajdos Barna, operatív igazgató, OPTEN Kft. 
  • Poór Károly, vezérigazgató, Dataxo Group Zrt. 

 Moderátor: Horváth Balázs, tartalommenedzser, IVSZ 

Program

  • Felvezető, a beszélgetőpartnerek rövid bemutatása 
  • Előadás: dr. Legeza Dénes 
  • Kerekasztal beszélgetés: dr. Legeza Dénes, Gajdos Barna, Poór Károly 
  • Elköszönés 

Regisztráció

Formátum: +36201234567