Stretch Leadership and Management konferencia

2021.12.07 - 12.09

Online

A Stretch Leadership and Management konferencia idén december 7-9-én újra visszatér online, ráadásul hihetetlen előadókkal. Olvassátok el ezt a kis teasert, amit Felhő (Hodicska Gergely), a CraftHub alapítója és a téma szakértője szolgáltat, ahol elmondja, hogy miért a Stretch 2021 az egyik legjobb Stretch konferencia, amit valaha is szerveztek. Az előadások egyediségét az alábbiakban emeljük ki, és mindenképpen érdemes megnézni.

Stretch Leadership and Management konferencia

Alan Watkins:

Alan Watkins szerintem az egyik legeredetibb gondolkodó business leadership témakörben, sokat tesz azért, hogy előmozdítsa ezt a területet, és globális hatása van jobb vezetők nevelésére. Több TEDx videója van több milliós nézettséggel, és nem tudom, hogy hogyan csinálja, sok könyvet is írt különböző témákban, valamint több lektorált tudományos értekezést is. Ami szerintem Alant különlegessé teszi, hogy rendkívül multidiszciplináris tudással rendelkezik (orvosként kezdte a pályafutását), és az általa létrehozott modellek több területről az abszolút újdonságok illetve régebbről bevált elemek újszerű kombinálás révén jönnek létre.És ebbe akár beletartoznak olyan elemek is, mint az emberi biológia ami amúgy teljesen logikus, hiszen nem tudunk a testünkből kiszabadulni, viszont az, hogy mennyire vagyunk ezeknek a jellegzetességeknek a birtokában, az nagyban hatással van arra, hogy milyen vezetők vagyunk. Alan ezúttal arról fog előadni, hogy hogyan tudunk jobb vezetői csapatokat építeni.

Jon Smart:

Jon Smart egy világ szinten élen járó gondolkodó a szervezeti agilis transzformáció területén. Egyedi, saját gyakorlatán alapuló nézőponttal rendelkezik, a több mint 85000 fős Barclays Group átalakulását vezette nem akármilyen eredményekkel: „A több mint három éves és több mint 1000 csapatot érintő transzformáció eredményeképpen a csapatok háromszor annyi értéket szállítanak, a termékeik sokkal gyorsabban kerülnek piacra, a terméket érintő incidensek száma 96%-kal(!) csökkent, és mindezt úgy, hogy a kollégák elkötelezettségi pontszáma kiemelkedő értékű lett”. Jon az előadásában az elkerülendő (de sajnos tipikus) működésekre fogja felhívni a figyelmet, majd pedig azokról a követendő mintákat fogja bemutatni, amik mentén egy az eredményekre fókuszáló, a mai gyors változásokhoz adaptálódni képes szervezetet leszünk képesek építeni, ami gyorsabban, biztonságosabban és élvezhető módon lesz képes a mainál sokkal több ügyfél értéket szállítani. Ez is a témája a nem túl régen megjelent bestseller könyvének: Sooner Safer Happier.

Dénes Kemény:

Kemény Dénest nem kell senkinek sem bemutatni. Először egy Ustreames csapatépítő kapcsán ismerkedtünk meg, és ott is már nagyon sok érdekes dolgot osztott meg a saját módszereivel és gondolkodás módjával kapcsolatban. Ő az egyetlen edző ma a világon, aki egy csapatsport esetén egy csapatot három egymást követő olimpián vezetett győzelemre. Dénes abba fog betekintést nyújtani, hogy hogyan lehet egy világklasszis csapatot építeni a tagjai egyéni erősségeire támaszkodva.

Bart den Haak:

Mind tudjuk, hogy az OKR-ek használata egy szuper eszköz arra, hogy egy szervezeten belül a különböző részeket egy irányba állítsuk. Az, hogy ezeknek a részeknek az akciói mennyire koherensek (vagy éppen egymás ellen hatnak) nagy mértékben meghatározza, hogy mennyire lesz a szervezet sikeres. Ez nagyon jól hangzik, mégis a legtöbb cégnek minimum komplikáltnak nevezhető a viszonya és a tapasztalatai az OKR-ekkel. Bart den Haaknak is ez volt a tapasztalata, ami annyira bosszantotta, hogy az elmúlt 10 évét abba fektette, hogy gyakorlatban is használható módokat találjon az OKR rendszer működtetésére. Az előadásában azokról a technikákról fog előadni amik leginkább segíthetnek minket, hogy az OKR-ek használata fájdalom helyett egy hasznos és jó élmény legyen.

Damon Centola:

Szerintem Damon Centola előadása lesz az idei Stretch egyik legérdekesebb és legizgalmasabb előadása. Vezetőként folyamatosan változásokat kell eszközölnünk, amik van amikor jobban sikerülnek, van amikor nem. Damon a hálózat tudomány rendkívül érdekes aspektusával egészíti ki a változásmenedzsment témakörét. A változás egy sokkal bonyolultabb szociális folyamat, mint ahogy azt elképzeljük, és a hálózattudomány lencséjén keresztül érthetjük meg a sikeres változáshoz szükséges mozgató rugókat. Vezetők számára ezeknek a dinamikáknak a megértése kulcsfontosságú ahhoz, hogy sikeres változási folyamatokat tudjanak véghez vinni.

A konferenciára itt tudsz jegyet váltani.