SMART Ideathon

Online

Újítsd meg velünk a rajongói élményt!

Ötletversenyünkön azokat a digitális megoldásokat keressük, amelyek a szurkolói, rajongói, vagyis a befogadó élményt egy új, hibrid szintre emelik. Csatlakozz a nyereményekért, a tapasztalatokért, a közös projekt öröméért, és találkozz az ország legismertebb startuppereivel, vállalkozóival!

SMART Ideathon

Startupod/standupod van, vagy egy hiánypótló ötleted?
Csapattal, vagy még társakat keresel? Itt a helyed!
A rajongói élmény nem válogat, a fontos, hogy minél jobb legyen! Segíts építeni!

Csatlakozz a SMART IDEATHON ötletversenyhez, ahol

 • megteremtheted a tömegrendezvények és a kulturális élet jövőjét, eközben
 • plusz löketet adhatsz a startupodnak, vagy elindíthatod az ötleted alapján,
 • profiktól tanulhatsz,
 • és megismerheted a vállalkozói mindset-et mentoraink segítségével.

Az Ideathon során első kézből kapsz tudást és infót valódi szakemberektől:

Ismerd meg a startupépítés módszertanát!

A 2 órás workshop alatt betekintést kapsz a felhasználói interjúk, MVP építés és tesztelés technikájába.

Panelbeszélgetés – Fundraising

Az ország legismertebb befektetőivel (Balogh Péter – Baconsult, Vinnai Balázs – IVSZ) beszélgetünk startup finanszírozásról, angyalbefektetésekről és kockázati tőkéről.

Entrepreneur story

A Webshippy ügyvezetője, Perényi András mesél a csapat fejlődéséről, a legnagyobb sikerekről és a legkeményebb kihívásokról.

Megoldandó kérdésekből rengeteg van, ám gondolatébresztőnek álljon itt néhány:

 • A focibajnokságok szurkolói hogyan tudnak bevonódni a minimális közönséggel vagy üres nézőtérrel zajló hazai meccsekbe?
 • A fesztiválok és más események étel- és italellátása hogyan tud a társas távolságtartást elősegítve működni?
 • Egy konferencián hogyan tud egymással kapcsolatot építeni az offline és az online becsatlakozó vendég?
 • Hogyan kapcsolhatóak be a koncertélményekbe a távoli résztvevők?

Ez az ötletverseny más, mint a többi, itt igazán lesz időd a fine-tuningra! A verseny indításától kezdve 3 hónap áll majd a csapatok rendelkezésére, hogy a versenyben kiválasztott ötletüket pitchre kész állapotba hozzák. Ezalatt speedmentoring események keretében a csapatok profi szakmai segítséget is kapnak: tanácsot kérhetnek és tanulhatnak a SPORTFIVE (a Groupama Aréna üzemeltetője és a Fradi marketing ügynöksége), a MOME, a Startup Hungary és az IVSZ szakavatott mentoraitól. A következő lépés: pitch-tréning, majd ezután nem lesz más hátra, mint március elején, a záróeseményen prezentálni az ötleteket a zsűrinek.

A verseny menete

Smart Ideathon timeline

Nyeremények

Fődíjak

A legjobb csapatok további útját a SPORTFIVE egyengetheti a jövőben, így az ő ötleteik igazi gyorsítópályára állhatnak, a HSUP-n keresztül jelentkező csapatok pedig az általuk biztosított értékes ösztöndíjat nyerhetik meg.

További értékes nyeremények

Jelentkezz, hogy legyen esélyed a fődíjra, vagy a további nyereményekre, mint az Exkluzív Fradi élmény belépők, vagy VIP Gold jegyek a bajnoki mérkőzésekre.

Emellett a PwC által vezetett képzéssorozat lehetőségre is pályázhatsz, és a tiéd lehet egy belépő a 2022-es SMART konferenciára is!

A versenyen regisztrációt követően tudsz részt venni.

Várjuk csapatok és egyének jelentkezését. Indulhatsz a startupoddal és apró ötletkezdeménnyel is!

Ha nincs csapatod, gyere egyedül, és mi megkeressük a társaidat!

Részvételi feltételek - SMART Ideathon

A SMART Ideathon (továbbiakban: “Verseny”) egy ötletverseny, melyen bárki részt vehet, aki az online regisztrációs felületen regisztrál és elfogadja a Részvételi feltételeket, és az Adatvédelmi Tájékoztatót.

A Verseny célja, hogy lehetőséget adjon a jelentkező csapatoknak és személyeknek arra, hogy mentorok segítségével, valamint módszertani és technikai támogatással dolgozhassák ki ötleteiket a sport, kultúra, és szórakozás területén, illetve bemutatkozhassanak egy jelentős befektetői panel előtt. A Versenyre jelentkezők közül a 10 legjobb ötletet gondozó csapat prezentálhat és versenyezhet a nyereményekért a 2022 márciusra tervezett záróesemény közönsége és zsűrije előtt.

A verseny szervezője (továbbiakban: Szervező):

Díjak: 

 • A Sportfive Hungary Kft. az eredményhirdetést követően az általuk legjobban ítélt ötlet gazdájával közösen dolgozik majd, és erőforrásokat biztosít az ötlet megvalósításához
 • 4 db Exkluzív Fradi élmény belépő, melynek tartalma 4*1 db VIP belépő egy előre egyeztetett mérkőzésre, egyedi vacsora volt és jelenleg FTC játékosokkal, mérkőzésnapi stadion- és múzeumtúra
 • 4 db VIP Gold jegy egy bajnoki mérkőzésre
 • 4 db VIP Telekom jegy egy bajnoki mérkőzésre
 • 3 db belépő a 2022-es SMART konferenciára
 • A HSUP-n keresztül jelentkező csapatok egyike a HSUP ösztöndíját nyeri
 • Az Input Program felajánlásából a csapatok egyike a PwC által tartott képzésen való részvételt nyeri

Jelentkezési határidő: 2022. Február 6.  - 23:59

Jelentkezés formája: online jelentkezési form kitöltése, és az ötlet leírása/téma megjelölése 2022. Február 6. 23:59-ig

A Versenyre csapatokat, és egyéni jelentkezőket is várunk. Az érvényes jelentkezéshez a jelentkezők:

 • regisztrálnak az online jelentkezési felületen,
 • megadják a következő személyes adataikat: kontakt személy neve, e-mail címe, telefonszáma;
 • elfogadják a jelen Részvételi Feltételekben leírt valamennyi feltételt,
 • az Adatvédelmi Tájékoztatót megismerték és adataik kezeléséhez kifejezetten hozzájárulnak.

Adatkezelési szabályzat

A jelentkező személy a Versenyre történő regisztrációval:

 • elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el a Verseny jelen Részvételi Feltételek dokumentumának rendelkezéseit;
 • tudomásul veszi és kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy a Szervező, mint Adatkezelő, a megadott személyes adatait az Adatvédelmi Tájékoztató alapján kezelje.  A személyes adatokat a jelentkezők önkéntesen adják meg a Versenyre történő jelentkezésük alkalmával.
 • felhatalmazza a Szervezőt arra, hogy a vonatkozó jogszabályokkal összhangban a Versennyel vagy a rendezvénnyel kapcsolatos célból kezelje a személyes adatait (ideértve a jelentkezési felületen feltüntetett azonosító adatait);
 • kifejezetten hozzájárul, hogy a vele, illetve a róla készült fénykép-, és videófelvételt a Szervező saját megítélése szerinti módon és mértékben, promóciós- illetve reklámcélokból, ingyenesen, saját céljaiból felhasználhatja a Verseny kommunikációja kapcsán;
 • kifejezetten hozzájárul, hogy amennyiben a Verseny valamely helyezését megnyeri, a nyeremény átadását követően a Szervező fénykép- és videóanyagot készítsen a közreműködésével;
 • szavatolja, hogy a leadott bemutatni kívánt ötlet a saját szellemi terméke, aminek minden szerzői és felhasználási jogával rendelkezik. Szervező minden ezzel kapcsolatos felelősséget elhárít, az illetéktelen felhasználással kapcsolatos jogkövetkezmények a Résztvevőt terhelik.

Szervező fenntartja magának a jogot, hogy a nyereményt nyilvános program keretében adja át a nyertes csapatoknak, továbbá nyilvánosságra hozza, vagy más módon ismertesse a nyertesek nevét és fotóját az illetékes hatóságok számára, a tömegtájékoztatási médiában, valamint más promóciós és reklám célokat szolgáló audió, fotó és videó anyagokban.

A verseny menete: 

Jelentkezés

A jelentkezést követően a jelentkező egyének, vagy csapatok benyújtják az ötletüket. A jelentkezés, és az ötlet kifejtésének benyújtásának határideje 2022. Február 6. 23:59. Az ötlet benyújtása történhet a jelentkezéssel egyidőben, a jelentkezési form-on keresztül is, vagy a jelentkezést követően utólag, email-en való elküldésével az ideathon@ivsz.hu email címre.

A zsűri a beérkezett ötletek közül kiválasztja a leginnovatívabb, legkreatívabb ötleteket, amelyeken a résztvevők tovább dolgozhatnak majd.

A Hungarian Startup University Programmal (HSUP) történő együttműködés értelmében a HSUP-ben résztvevő egyetemi hallgatók a HSUP-n keresztül, a program saját felületén is jelentkezhetnek a Versenyre. Az ilyen módon jelentkező résztvevőkre a HSUP részvételi feltételei is vonatkoznak.

Nyitóesemény

A jelentkezések beérkezését követően egy online, facilitált nyitóeseményen találkoznak először a csapatok, és az egyéni jelentkezők. A nyitóeseményen csatlakozhatnak egy meglévő csapathoz, vagy alakíthatnak új csapatot a csapattal, és/vagy ötlettel még nem rendelkező jelentkezők.

A zsűri által kiválasztott ötleteket itt hirdetjük ki, így azok a résztvevők, akiknek eddig még nem volt ötlete, csapata, vagy nem került kiválasztásra az általa benyújtott ötlet, új csapattagokhoz és ötletekhez csatlakozhatnak.

Speedmentoring

A csapatok két online speedmentoring eseményen vehetnek részt, ahol a mentorok segítik őket az ötletük kidolgozásában. A speedmentoring eseményekre online jelentkezési form-on keresztül foglalhatnak időpontot a csapatok.

Pitch (prezentáció) felkészítő

A Szervezők egy online pitch felkészítést biztosítanak a csapatoknak, ahol a technikai, módszertani témában kaphatnak gyakorlati tanácsokat.

Pitch deck leadás

A speedmentoring alkalmak, és a pitch felkészítő tréninget követően a csapatok adott határidőre előzetesen pitch deck-et adnak le.

Záróesemény

A záróeseményen a legjobb csapatok (legfeljebb 10 csapat) kapnak lehetőséget a pitchelésre. A nyertes csapatokat a szakmai zsűri a záróeseményen elhangzó pitch-ek alapján választja ki. Az eredményhirdetésre, és a nyertesek megnevezésére is itt kerül sor.

Kelt: 2021.11.22.

Ha magánszemélyként regisztrálsz, kérünk, hagyd üresen.Egyedül is jelentkezhetsz, segítünk csapattársakat találni. Ha csapattal érkezel, csapattársaidat is kérjük, regisztráljanak külön is!
Amennyiben van csapatod, kérlek add meg a nevüket és a csapatneveteket!


Nem kötelező ötlettel nevezni!
Amennyiben még nincs konkrét ötleted, kérjük jelöld meg az érdeklődési területetedet, témádat, amiben szívesen ötletelnél a versenyen

Jelentkezz most akkor is, ha még nincs meg az ötleted, és küldd el nekünk utólag az ideathon@ivsz.hu email címre legkésőbb 2021. december 10. 23:59-ig!