A KÜLDETÉS NEVE: VÉNUSZ.

KÉSZEN ÁLLSZ EGY ŰRKALANDRA?

Közeleg az idő, amikor a Föld kutató űrhajót indít a Vénusz feltérképezésére. A világ sorsa azon múlhat, hogy sikerül-e új városokat létrehozni a planétánkon kívül. Mi már most elébe megyünk a jövőnek! Velünk tartasz?
A Skool Űrkutatási Központ kizárólag lányokból álló programozó és kutatócsoportja a nemzetközi űrügynökségeket megelőzve már idén nyáron megtervezi és lemodellezi a bolygóközi expedíciót. Ez szerinted is nagyot szól? Ismerkedj meg a kihívással, és szállj be te is a csapatba!

A küldetés:

Tervezd meg az űrhajó útját! Készíts számítógépes programot, mely kiszámítja és megjeleníti a rakéta ideális pályáját a Földről a Vénuszra! A Vénusz talajának vizsgálatához tervezd és építsd meg az okostelefonnal irányítható kutatórobotok prototípusát! Rajtad a világ szeme! Az űrhajós küldetés előkészületeiről mindenki tudni akar. Készítsd el a nemzetközi tájékoztatáshoz szükséges sajtóanyagokat, videó- és hangfelvételeket, ábrákat és rajzokat! Rögzítsd és vágd meg a projektben résztvevők riportjait és nyilatkozatait! A tájékoztatáshoz alakíts ki egy weboldalt, és helyezd el rajtuk a digitális anyagokat!

Használt eszközök:

Scratch, Lego Mindstorms, Gimp, SharePoint Designer Kiket várunk a csapatba? Olyan 13 és 14 év közötti lányokat, akiket felvillanyoz a lehetőség, hogy a Skool nyári táborában a legizgalmasabb tech témákkal foglalkozzanak. Előképzettség, űrhajós jogsi és bolygóközi jártasság nem szükséges, csak határtalan kíváncsiság és kalandvágy. A többit megtanítjuk neked! És - ha elhozod őket -, a legjobb barátnőidnek is.

Mikor és hol lesz Skool tábor?

A tábor a Google oktató- és rendezvényközpontjában lesz, a Google Groundon, 1082 Budapest, Nagytemplom utca 30. Megközelítés: tömegközlekedéssel M3 metróval, majd a Corvin negyed, vagy Klinikák megállótól 5-10 perc gyalog A tábor időpontja: 2015. június 29. - július 10. között Hétfőtől péntekig, reggel 9 és délután 4 óra között.

Mennyibe kerül a részvétel?

A 2x5 napos tábor költsége támogatóinknak köszönhetően mindössze 55.000 Ft + ÁFA. Az ár napi 4x étkezést tartalmaz. (délelőtt gyümölcs, délben meleg étel, délután uzsonna, és gyümölcs) Speciális étrendre van szükséged? Nem gond, regisztrációkor jelezd nekünk, és megbeszéljük a részleteket. 15 lányt tudunk fogadni. Kiválasztáskor figyelembe vesszük a jelentkezési lapon adott válaszokat és az jelentkezés dátumát.
A jelentkezési határidő: 2015. május 15., déli 12 óra. Jelentkezésed sikerességéről és a további teendőkkel kapcsolatban május 15-e (a jelentkezési határidő lejárta), és május 20-a között felvesszük veled a kapcsolatot. A jelentkezési lap kitöltése körülbelül 15 percet vesz igénybe.
Köszönjük szépen és hamarosan találkozunk!
eskills 2015jpg