Nők szerepének erősítése a digitális gazdaságban – Women4IT webinar

2023.01.10 15:00 - 16:00

Online - Teams

A digitális társadalom, gazdaság, valamint a vállalatok életének, sikerességének egyik alapfeltétele a digitális készségekkel rendelkező szakemberek megfelelő számban való rendelkezésre állása. Napjainkban az Európai Unión belül mintegy nyolcmillió IKT szakember dolgozik, és csupán 17 százalékuk nő, Magyarországon pedig ennél is kedvezőtlenebb a helyzet, itthon a nők aránya a digitális szakemberek körében csupán 12%. 

Az IVSZ – Szövetség a Digitális Gazdaságért célkitűzései közé tartozik, hogy növelje a nők aranyát a hazai digitális gazdaságban, ezáltal is csökkentve a hazai informatikushiányt. Ezért szívesen vállaltuk, hogy teret adunk a Women4IT – egy EGT és Norvég Alap által finanszírozott kezdeményezés – hazai bemutatkozásának egy online beszélgetésen keresztül. 

Felkérésünkre webinarunkon Fábry Éva, a European Centre for Women and Technology igazgatója, a Women4IT projektvezetője mutatja be részletesen a programot és azokat a lehetőségeket, amelyek a magyar vállalatok számára hasznosak lehetnek.  

A Women4IT projekt keretében kifejlesztett képzési program segítségével a vállalatok igényeire szabva képezhetők digitális szakemberek, így többek között adatelemző, webfejlesztő, szoftvertesztelő munkakörökben. A projekt során eddig már több mint 700 nő vehetett részt teljes mértékben finanszírozott képzéseken, valamint 350 munkáltató ismerhette meg azokat az innovatív megoldásokat, amelyek támogatják őket abban, hogy hosszú távon tudják foglalkoztatni női alkalmazottaikat, csökkentsék a fluktuációt és növeljék a vállalati sokszínűségüket.   

A webinar időpontja: 2023. január 10. 15:00 – 16:00 
Helyszíne: Online – Teams  

 Beszélgetőpartnerek 

  • Fábry Éva, igazgató, European Centre for Women and Technology (ECWT) 
  • Kudari Nóra, projektvezető, IVSZ 
  • Süveges-Heilingbrunner Klára, uniós projektek szakértője, IVSZ 

Program 

  • A webinar céljának bemutatása 
  • Women4IT projekt bemutatása 
  • Kérdések megválaszolása 
  • Lezárás

Regisztráció

Formátum: +36201234567