MBH Makronóm Makroverzum konferencia

2023.11.20 09:00 - 15:00

Bálna Budapest (1093 Budapest, Fővám tér 11-12.)

A magyar gazdaság kitörési pontjai konferencia 

Az MBH Bank Makronóm Makroverzum konferencia keretében a magyar gazdaságstratégia legfontosabb céljai mellett a gazdaság technológiai kitörési pontjait is megismerhetik a résztvevők. 

Az elkövetkező évtizedben Magyarország gazdaságának számos kihívással kell szembenéznie: a globális infláció emelkedésével, az ellátási láncok problémáival, a képzett munkaerő hiányával vagy éppen a zöld és digitális átállás jelentette alkalmazkodási kényszerrel. Ezen kihívások – és a magyar gazdaság súlyának fenntartása, valamint növelése érdekében – csak fókuszált gazdaság- és iparstratégiával, valamint technológiai innovációval küzdhetők le. Szerencsére nem kell a sötétben tapogatóznunk, ugyanis több jó példa is azonosítható a világban: úgymint Dél-Korea és Izrael technológiai innovációkon alapuló gazdasági szintlépése. 

A nyitó előadásokat a Makronóm Intézet kutatási eredményének bemutatása, illetve a legjelentősebb iparvállalatok, sikeres startupok, valamint az innovációs szcéna képviselőinek beszélgetései követik, interaktív élményekkel kiegészítve. 

Időpont: 2023. november 20., 09:00 – 15:00
Helyszín: Bálna Budapest (1093 Budapest, Fővám tér 11-12.) 

A Makronóm Intézet átfogó kutatása 14 olyan ígéretes technológiai területet azonosított, amelyekben jó piaci kilátásokkal, alacsony kitettséggel és hatékonyan fejleszthető hazai adottságokkal rendelkezik a magyar gazdaság. Ezeket a területeket kitörési pontoknak neveztük el. A Rendezvényen az előadásokat követően az egyes kitörési pontokat is részletekbe menően tárgyalják a meghívott vendégek. 

Konferenciarészvételi jegyár: bruttó 70.000 Ft 

A Makronóm Business Club tagoknak és általuk kijelölt plusz egy főnek térítésmentes a konferencia. 

A konferencia részvételi díja tartalmazza az egy napos rendezvényen való részvételt és a napközbeni étkezés költségét. 

Előzetes regisztráció: 

Előzetesen minden résztvevő számára szükséges az online regisztráció. A https://tixa.hu/-n történő jegyvásárlás során ez automatikusan megtörténik.