Júniusi ITB Club – Zsarolóvírusok: avagy mire megy ki a játék? 

2016.06.15 -

KIOSK IT-Business Publishing Kft.

Időpont: 2016. 06. 15. 8.00 – 11.00

Helyszín: KIOSK IT-Business Publishing Kft.

“Egyik kollégám pár héttel ezelőtt falfehér arccal állított be és elmesélte: zsarolóvírusnak esett áldozatul az otthoni gépe. Kollégánk érdemben azon a héten használhatatlannak bizonyult, rohangált fűhöz-fához, hogy mit is tehetne a vírustámadás után. Fizessen? Ne fizessen? Hogy szerezze vissza odalett adatait? Persze, kérdéseire a válaszok és a következmények borítékolhatók voltak… “

A fenti mini-esettanulmányhoz hasonló történetekkel naponta többel is találkoznak az informatikai biztonság területén dolgozó cégek. Jó egy évvel ezelőtt havi szinten még csak pár ilyen eset fordult elő, ma már ömlenek a kérdések a védekezéssel kapcsolatban mind az egyéni, mind pedig a vállalati felhasználóktól. De a megelőzési tippek mellett legalább ilyen volumenben záporoznak a kérdések azzal kapcsolatban is, hogy mit lehet tenni, ha már beütött a krach: vagyis mi a teendő vírustámadás után.

A júniusi ITB Clubban a váltságdíjszedő kártevőket vesézik ki, megnézik, hogy a kizsarolt pénzt tényleg jótékony célokra fordítják-e, vagy ez is csak a nagy átverés része. S persze a nagy ransomware körkép-kórkép felvázolása mellett megmutatják a kiutat is arra az esetre, ha már bekövetkezett a baj. Mindehhez a felkért szakértők Csizmazia Darab István, a Sicontact munkatársa, illetve Kertész Zoltán, a Kürt adatmentési üzletágának vezetője lesznek a résztvevők segítségére.

A meghívott vendégeknek a részvétel díjtalan.

A meghívóval nem rendelkezők részvételi díja 50 ezer forint + áfa.

 

További információ:

Bende Magdolna

mmbende@itbusiness.hu