ITB Club

2018.04.10 -

KIOSK


Időpont: 2018. április 10.

Helyszín: KIOSK

Az adottságokhoz igazítva! Az okos várost vagy az okos városi megoldásokat könnyebb felismerni, mint definiálni. Ahány település, annyiféle megközelítés képzelhető el. Okossá tehető a közlekedés, a parkolás, a közműszolgáltatások, a városi önkormányzat belső működése, a polgárokkal való kapcsolattartás.

Magyarországon is találunk már szép számmal példákat gyakorlatilag mindegyikre, a finanszírozási lehetőségek és a hálózati infrastruktúra gyors fejlesztése pedig újabb lehetőségek előtt nyitja meg a kaput.

Kérdés, hogy a tapasztalatok mennyire általánosíthatóak, mennyire vihetők át egyik helyről a másikra. Melyek azok a tanulságok, amelyeket mindenkinek érdemes lenne megfontolni? Hogyan segíthet ebben esetleg az állam? Mennyire érdemes követni a külföldi gyakorlatokat? Létre lehet-e hozni okos várost okos (értsd: digitálisan képzett) polgárok nélkül? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre keresik a választ dr. Gál András Leventével, a Digitális Jólét Program Okos Város szakértőjével és a piac szereplőivel az ITB Club áprilisi rendezvényén.

Bővebb információkért látogass el az esemény weboldalára!