ITB Club október

2018.10.09 -

KIOSK, Budapest, Március 15. tér 4.


Időpont: 2018. október 9. 9:00–11:00
Helyszín: KIOSK, Budapest, Március 15. tér 4.

Fájdalmasan hiánycikk a digitális világban az azonosított személytől vagy szervezettől származó hiteles információ. Ha a magánember a digitális térben is tudna joghatású dokumentumokat, képeket, videókat létrehozni, akkor lehetőségek széles tárháza nyílna meg. De megszületett a DigiPol rendszer, amellyel jogilag is hiteles elektronikus bizonyítékokat tudunk létrehozni.

Egyéni felhasználók kezébe ad nagyobb lehetőségeket, és teremti meg számukra a felelősségteljes állampolgári viselkedést a DigiPol. A mobiltelefonnal ma már mindenkinek a zsebében állandóan ott a fényképezőgép, amit azonban nem csak szelfik készítésére lehet használni. A DOQdrive ökoszisztémára épülő DigiPol bárki számára lehetővé teszi, hogy egyszerűen létrehozhasson jogilag is hiteles elektronikus bizonyítékokat – például lefényképezze egy baleset helyszínét, rögzítse a körülményeket, nyomokat. Mivel az információ hitelesen azonosított személytől származik, a rendszerben rögzített képet pedig azonnal ellátják időbélyeggel és elektronikus aláírással, így a jogszabályok értelmében az elektronikus dokumentum elfogadható bizonyítékként. Az eredmény? Javul az igazságszolgáltatás, erősödik a jogbiztonság.

Egyebek mellett ezekről és a mindezek hátterében levő személyiségjogi kérdésekről hallhatnak majd beszélgetést Hortobágyi Ágostonnal, az informatikai megoldás díjmentes bevezetésére megalapított non-profit, civil szervezet, a BIDITA (Biztonságos Digitális Társadalomért Egyesület) vezetőjével és Pataki Gábor jogásszal az ITB Club október – A közösség erejével a közbiztonságért és a gyermekvédelemért rendezvényre látogatók.

Ha szeretnél az eseményről többet megtudni, látogass el a weboldalára.