Időpont: 2020. február 21-23.

Helyszín: Németország, Berlin - 10587, Bezirk Charlottenburg-Wilmersdorf, Marchstraße 23.

Több kutatás is arra mutat rá, hogy az interdiszciplináris közegben történő fejlesztés társadalmilag felelősségteljesebb innovációt eredményezhet. A társadalmilag felelősségteljes innováció egy új irány a kutatás-fejlesztés és innováció világában, más szóval: a CSR megvalósulása az innovációban.

Lényege, hogy a digitális innovációs folyamat első lépéseitől vonjunk be olyan más (tipikusan társadalomtudományi) területről érkező szakértőket a tervezésbe és fejlesztésbe, akik segítenek az innovációt úgy irányítani, hogy az várhatóan jobban megfeleljen a társadalom igényeinek és elvárásainak. Ezzel elkerülhetők vagy csökkenthetők azok a fejlesztési költségek, amelyek az innováció első, társadalommal való „érintkezését” követő újragondolás, újra fejlesztés okozna, hiszen a bevont szakértők ismereteik révén már integrálják a társadalmi elvárásokat az innovációba.

A különböző hátterű szakértők együttműködése bár logikusnak tűnik, sok esetben mégsem valósul meg, így szemléletformálásra és gyakorlati együttműködések kipróbálására van szükség.

Az IVSZ és partnerei révén 2020. február 21. és 23. között Berlinben Te is részt vehetsz egy olyan rendezvényen, amelynek célja az együttműködés elősegítése, új digitális projekteken való közös ötletelés és a fejlesztés első lépéseinek megtétele. A következő ICT MakerLab rendezvényünkön Berlinben ICT és társadalomtudományi hátterű, különböző országokból érkező szakértők fognak együtt dolgozni új, társadalmilag felelős digitális projekteken.

A résztvevők utazási és szállásköltségeit a berlini szervezőpartner 500 EUR értékig megtéríti köszönhetően a HubIT projektnek, amelynek keretében a rendezvényt szervezzük és amelyet az Európai Bizottság finanszíroz.

Amennyiben érdekel a rendezvény, szívesen részt vennél rajta, akkor regisztrálj mihamarabb (legkésőbb február 10-ig) és jelezd az IVSZ számára is szándékodat (Süveges-Heilingbrunner Klára, hklara@ivsz.hu).