EIT Health: InnoStars Awards és InnoStars GoEurope

2016.06.15 -

2015 januárjában megkezdte működését az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) által életre hívott EIT Health, mely a világ egyik legnagyobb egészségügyi kezdeményezése. A konzorcium tagjai közt megtalálhatóak Európa vezető egészségügyi területen működő nagyvállalatai, kutatóintézetei és egyetemei. A kezdeményezés célja az egészségügyi innováció és a nemzetközi együttműködés erősítése valamint jelentős számú új innovatív termék és szolgáltatás piacra vitele.

Az innovációs projektek és accelerator szolgáltatások mellett hangsúlyos szerepet kapnak az ezeket kiegészítő oktatási programok is, melyek első sorban a vállalkozói ismeretek gyakorlati elsajátítását támogatják. Az EIT Health 6 jelentős európai innovációs hub (Co-Location Centers) köré szerveződik, melyet kiegészít a feltörekvő piacok regionális ökoszisztémáit tömörítő, budapesti központú InnoStars csoport.

Jelenleg az alábbi EIT Health InnoStars programokra várják a jelentkezőket:

  1. InnoStars Awards

Ötlettel vagy folyamatban lévő, de piacra még nem vitt fejlesztéssel rendelkező csapatok és már regisztrált mikro-, kis- és középvállalkozások számára kiírt verseny. A legjobbak hozzáférési lehetőséget kapnak az EIT Health partnerhálózatához valamint segítséget az EIT Health oktatási és accelerator programjaiban történő részvételhez. A két első helyezett egyenként 10.000 € támogatást is kap az EIT Health programokban történő részvétel finanszírozására. Az összes Innostars régió (Budapest, Lodz, Campania, Coimbra, Lisszabon, Wales) jelöltjeit figyelembe véve kerül kiválasztásra az a 3 projekt, aki részt vehet a nemzetközi EIT Health Business Plan Competition-ben.

Bővebben: www.innostarsaccelerator.eu

  1. InnoStars GoEurope

Olyan kis- és középvállalkozásoknak szóló felhívás, akik már piacon bevezetett termékkel vagy szolgáltatással rendelkeznek és szeretnének ezzel belépni egy másik EIT Health-ben érintett ország piacára. A legjobbak jutalma itt is az EIT Health tagsághoz való hozzáférés, partnerkeresési lehetőség a külföldi piacra való belépéshez, illetve segítség az EIT Health programokban történő részvételhez. A két győztes egyenként 50.000 € támogatást kap a fentiek finanszírozására.

Bővebben: www.innostarsaccelerator.eu

Minkét program esetében a beadási határidő 2016. június 15.

Ezt követően sor kerül a pályázatok pontozáson alapuló előszűrésére. A legjobb (várhatóan) 10-10 pályázat benyújtói 2016. június 22-én egy napos tréningen vehetnek rész, mely felkészíti őket a zsűri előtt megtartott prezentációra. Ez utóbbira és ennek végén az eredményhirdetésre 2016. június 27-28-án kerül sor, de a helyszín még nem ismert (a tervek szerint az EIT Budapesti székhelye lesz). A résztvevőket a pályázatok előzetes elbírálása után értesítik a helyszínről a szervezők.