Ingyenes FRISCO Workshop Budapesten

2024.04.18 - 04.19

Budapest

A tárhelyszolgáltatókra és egyéb „user generated” tartalmakat megjelenítő szolgáltatókra 2022. júniusa óta új kötelezettségeket ró az online terrorista tartalmak kezelésére vonatkozó rendeletet (Terrorist Content Online 2021/784). Ennek értelmében az arra kijelölt nemzeti hatóság (Magyarországon az NMHH) felszólítására a beazonosított tartalmat akár 1 órán belül el kell távolítania az érintettnek. A szabályozás természetesen ennél jóval nagyobb területre terjed ki és számos feladat ró különböző érintettekre. 

FRISCO nemzetközi projekt keretében a konzorcium számos olyan tevékenységet valósít meg, amellyel a szabályozás által érintett kis méretű tárhelyszolgáltatók (és egyéb szabályozás által érintett szervezetek) felkészülését és megfelelését támogatja, amelyek nagy jogi szakértői gárda hiányában adott esetben jobban kitettek a jogszabályi „nem-megfelelés” veszélyeinek. A célközönség tájékoztatása mellett a képzésükre is hangsúlyt fektetünk, illetve megfelelő eszközökkel igyekszünk ellátni őket a jogszabályi megfelelés érdekében.

A projekt célja nemcsak a szolgáltatók terheinek enyhítése, hanem egy együttműködő ökoszisztéma létrehozása is. Célunk, hogy elősegítsük a partnerségek kialakulását a tárhelyszolgáltatók, online platformok, a multiplikátorszervezetek, az iparági szakértők, valamint az állami és a különböző érdekelt felek között.

Ennek keretében ingyenes workshopot szervezünk, melynek célja a hazai és nemzetközi együttműködés ösztönzése, információ- és tapasztalatmegoldás az ökoszisztéma különböző szereplői között. A workshop résztvevői lehetőséget kapnak arra, hogy megismerjék a DSA és TCO rendeleteket és azoknak gyakorlati alkalmazását, a megfeleléshez szükséges jó gyakorlatokat ismerjenek meg és nemzetközi kapcsolatokat építsenek iparági szakértőkkel, és a különböző szereplőkkel.

Időpont és helyszín:

Az esemény időpontja: 2024. április 18. és 19.
Helyszín: Budapest
A workshop nyelve angol.

A workshop fő témák a következők lesznek:

  • DSA és TCO rendeletek áttekintése, gyakorlati alkalmazása
  • A szabályozási szempontok megvilágítása a nemzeti hatóságok szemszögéből
  • Eszközök és megoldások: A FRISCO megfelelőségi eszközeinek bemutatása
  • A FRISCO által készített képzési anyagok: a projekt által fejlesztett képzési anyagok áttekintése, amelyek segítenek a megfelelési ismeretek és készségek bővítésében.
  • Digitális megoldások piactere: A TCO kezelésére digitális megoldásokat kínáló szolgáltatók összekapcsolása a szabályozás által érintettekkel

Kinek érdemes részt vennie a rendezvényen?

Online platformok és tárhelyszolgáltatók képviselőinek, érintett kormányzati szerveknek, nemzeti szakmai szövetségeknek és civil társadalmi szereplőknek