Infoparlament 2020

2020.06.11

online

Ezekben a rendkívüli időkben az Infoparlament is alkalmazkodik a kialakult helyzethez és online ünnepli a 10. jubileumi rendezvényét!

Infoparlament 2020

Időpont: 2020. június 11.

Helyszín: online

A digitális technikák, az informatikai eszközök és alkalmazások óriási jelentőséget kaptak abban, hogy a világjárvány idején se álljon meg a gazdasági élet és a társadalmi kommunikáció. Sokan vallják, hogy hónapok alatt éveket hozott be a világ a digitális lemaradásban, a már online elvégezhető munkák digitalizálásában.

Valóban igaz, hogy az infokommunikáció a pandémia nagy nyertese, de vajon látjuk-e, hogy összességében milyen lesz a világ, hogyan fognak élni az emberek ebben a megváltozott helyzetben? A vitathatatlanul drámai események mellett esélyt kaptunk arra, hogy számot adjunk az eddigi zabolátlan növekedésről és arról, hogy a robbanásszerűen fejlődő technikai újdonságok irányítható és biztonságos működést eredményeznek-e a társadalomban. Még nem dőlt el, hogy melyik utat választjuk, de az biztos, hogy minden szektorra és az élet minden területére hatással van a koronavírus okozta sokk.

Az elmúlt békés évtizedek elkényelmesítettek bennünket, és most derül ki, hogy azok a közszolgáltatások, amelyek ilyen helyzetben létfontosságúak, világszinten kisebb hangsúlyt kapnak. Vajon fel tudunk-e készülni ennél nagyobb veszélyekre, akarunk-e költeni a biztonságunkra akár a fizikai, akár a virtuális térben? A vírus okozta helyzet még jobban megmutatta ugyanis, hogy a digitális világ rengeteg veszélyt hordoz magában, adataink, rendszereink biztonsága az összefogás szükségének idején még inkább kitetté vált.

Az Infoparlament minden bizonnyal rendkívül izgalmas információkkal szolgál majd a virtuális résztvevőknek, továbbá egy új élménnyel is gazdagodhatunk: a szemtanúi lehetünk annak, amint egy nagyrendezvény a digitális térbe vonul.

További információért látogass el az esemény weboldalára!