IDC Adatközponti Konferencia

2016.05.12 -

Hotel Novotel Centrum, 1088, Budapest, Rákóczi út 43-45.


A folyamatosan változó üzleti környezet egyre inkább rákényszeríti a magyarországi vállalatokat a transzformatív technológiákra (pl. big data, mobilitás, számítási felhő) épülő, új adatközponti stratégiák kidolgozására.
A konferencián az iparág képviselői megvitatják egymással a változó üzleti igényekhez folyamatosan alkalmazkodó adatközponti környezet fenntartásának nehézségeit. Elismert szaktekintélyek értékelik a magyarországi adatközpont-beruházások jelenlegi állapotát, megvizsgálják a jövőbeni beruházásokat befolyásoló, új trendeket, és bemutatják a mai vállalatok infrastruktúra-igényeit alakító, legfrissebb megoldásokat.

A szervezetek már elindultak a 3. platform megvalósításához vezető úton. A big data, a mobilitás és a számítási felhő már szerepelnek a legfontosabb beruházási döntések között. A különféle iparágak (pl. pénzügy, távközlés, egészségügy, kormányzat és közművek) már elindították az e technológiák bevezetését célzó átalakítási projektjeiket. E projektek két fontos alappillére maga az adatközpont és a kapcsolódó folyamatok. A transzformációs (pl. big data és felhő) projektek sikeres megvalósításához az üzleti folyamatokat is át kell tervezni. Végső soron ezek a technológiák segítenek majd megvalósítani a vállalati célokat és fokozni az ügyfelek elégedettségét. Ezenkívül, a szervezeteknek olyan új adatközpont-architektúrát kell kialakítaniuk, amely képes befogadni az új technológiákat, ugyanakkor az üzleti igények kiszolgálására is alkalmas.

Az IT-infrastruktúra átalakítása: a hagyományostól a következő generációs rendszerekig

  • Integrált és hiperkonvergens rendszerek

Hatékony adatközpontok

  • Energiaellátási és hűtési beruházások
  • Eszközgazdálkodás

Számítási felhővel kapcsolatos beruházások

  • Nyilvános, privát és hibrid felhő

Digitális átalakulás

Következő generációs adatközpontok

  • A 3. platform és a „dolgok internetje” (IoT)
  • Szoftveresen definiált adatközpontok

Dátum: 2016. május 12.

Helyszín: Budapest, Hotel Novotel Centrum

További információ elérhető a rendezvény honlapján.