A rendszeradminisztrátorok - ahogy itthon hívjuk őket, rendszergazdák vagy IT-üzemeltetők - gondoskodnak a munkahelyek informatikai eszközparkjának zökkenőmentes működéséről, legyen szó nagyvállalati szerverekről vagy irodai alkalmazásokról. Ők azok, akik bármikor rendelkezésre állnak, hogy megoldjanak bármilyen felmerülő technikai problémát - méghozzá azonnal, hiszen a munka nem várhat. És ők azok, akik mindezek ellenére láthatatlanok maradnak, munkájuk gyakran alulértékelt, cégen, illetve a mindennapokon belül pedig alaptalan sztereotípiák élnek róluk, ahogy például ez a népszerű brit komédiasorozatból, a The IT Crowdból is kiderül.

Idén már hetedik alkalommal rendezi meg itthon is a rendszergazdák világnapját a HWSW informatikai kiadó. Céljuk, hogy az előző rendezvények sikerén felbuzdulva mindig egy picit nagyobb rendezvénnyel rukkoljanakk elő, az informatikai infrastruktúra üzemeltetőinek a kedvében járjanak, felhívják a figyelmet munkájuk fontosságára, hogy rombolják a mindennapokban róluk kialakult káros és alaptalan sztereotípiákat. Nem titkolt céluk az sem, hogy a cégek felismerjék milyen fontos célcsoport a rendszeradminisztrátor, hiszen igen jelentős döntéshozó és döntés-előkészítő potenciállal rendelkeznek mind a KKV, mind a nagyvállalati szegmensben, egyszersmind szeretnének leszámolni azzal a divatos sztereotípiával, hogy a rendszergazda semmiben nem dönt, de bármit "megfúr".

A hazai SYSADMINDAY-en évről évre többen vesznek részt, míg az első rendezés alkalmával 100-an látogattak ki a rendezvényre, addig az utolsó eseményen már 560 rendszergazda vett részt. Természetesen az idei évben ezt is felül szeretnék múlni, 600-650 vendéget várunk a Millenárisra. A korábbi rendezvényeken készült képek az alábbi linken tekinthetők meg.

A részletes program és regisztráció a SYSADMINDAY honlapján érhető el.

Dicsőségfal

Az oldal közepén látható dicsőségfalra azok a cégek kerülnek fel, amelyek csatlakoznak hozzánk a SYSADMINDAY ünneplésében, befizetik és elengedik rendszergazdáikat a rendezvényre.

Ami más, mint korábban

A rendszergazdák világnapját hagyományosan július utolsó péntekjén rendezik. Ez a „mozgó” dátum hazai viszonylatban nem túl szerencsés, mert a hazai szabadságolások többsége a július utolsó hete és augusztus 20. közé esik. Ennek kivédésére az idei SYSADMINDAY-en elszakadunk a hivatalos időponttól, és a rendezvényt a fenti időszak előtt tartjuk meg. Így lett az idei dátum július 29. helyett július 22.