HWSW sysadminday 2019

2019.07.19 -

AnKERT (1061 Budapest, Paulay Ede u. 33.)


Sokszor elfelejtjük, hogy a fejlesztők mellett létezik egy másik nagyon fontos kaszt az IT szektorban: az IT-üzemeltetők. Ők a rendszergazdák, akik a munkahelyek informatikai rendszereinek működéséért felelősek.

Ha hibáznak, akkor minden figyelem rájuk szegeződik, de ha jól végzik a dolgukat, akkor szinte láthatatlanok, mely tulajdonságuk az egyik legnagyobb hendikepjük. A hazai informatikai munkaerőhiány kapcsán is jellemzően a fejlesztőkre fókuszál a szakma, róluk szólnak a hírek, a fejlesztőket már-már rocksztárként kezeljük.

Ideje tehát észrevenni és megbecsülni a munkájukat! Ezért jött létre a sysadminday.com nemzetközi kezdeményezése, mely keretei között július végén világszerte megtartják a rendszeradminisztrátorok megbecsülésének napját – az esemény Magyarországra is eljutott, a HWSW szervezésében.

Itthon már tizedik alkalommal rendezik meg július 19-én a SYSADMINDAY-t a rendszergazdák világnapja alkalmából, 5-600 résztvevővel. A rendezvényen IT-biztonsági előadások, IT-kvízek, tombola, és Felméri Péter stand-upja várja az üzemeltetőket.

Július 19-e a nap, amikor egy kicsit rájuk irányulhat a figyelem, apró gesztus a cégek részéről, hogy elengedik és befizetik őket a hazai SYSADMINDAY-re. A HWSW oldalán már lehet regisztrálni a rendezvényre, ahol a részletes program is elérhető.