A konferencián 60 előadó fog fellépni, köztük nemzetközi vendégelőadók.

A rendezvény egyik kiemelt előadója Vahid Gharaei, a Runtastic üzletfejlesztési vezetője lesz. A Runtastic a világ legnépszerűbb fitneszalkalmazása, idén vásárolta fel az Adidas 240 millió dollárért.

Vahid bemutatja, hogyan monetizálják a szolgáltatást, és milyen úton jutottak el ide.

A rendezvény 6 szekciója igyekszik mindenkit tartalommal kiszolgálni, akit akár közvetlenül, akár közvetve érint a mobiltermék-fejlesztés: a fejlesztés mellett a vállalati mobilitás, a mobilfizetés és UX is önálló szekciót kapott.

A HWSW mobile! természetesen kitekint az IoT-re is, Bátorfi Péter, az IVSZ IoT munkacsoportjának vezetője is előad. Péter a konferencián bemutatja, hogy az IoT milyen komoly kitörési pont lehet a mobilfejlesztők számára, lévén a mobilapplikációk reneszánsza után a speciális IoT területeket is a mobilfejlesztők töltik majd meg élettel.

A program IoT blokkjában Molnár Pál, a Szintézis fejlesztési igazgatója és Mayer Gábor, a LogMeIn IoT specialistája is helyett kapott. Molnár Pál egy nulláról induló IoT projecthez kíván támogatást nyújtani, Mayer Gábor pedig egy megvalósult termék kapcsán szerzett tapasztalatairól és annak kihívásairól fog előadást tartani.