Időpont: 2019. június 5.

Helyszín: New York Palace Budapest

A konferencia résztvevői megismerkedhetnek a kockázati- és magántőke ágazat legfrissebb trendjeivel, s ezáltal lemérhetik, hogy a régióbeli ügyletek mennyire illeszkednek a globális illetve európai trendekbe. Választ kaphatnak arra a kérdésre, hogy mennyire vonzó a kelet-közép-európai régió a kockázati tőkések és a magántőke-befektetők számára, s milyen típusú tranzakciók kínálják a legelőnyösebb üzleti lehetőségeket a régióban.

A konferencián az is kiderül majd, hogy meddig lesz még szükség az állam részvételére a befektetők kedvének fellendítéséhez, illetve az innovációk piacra vitelének előmozdításához, s a nemzetközi tapasztalatok szerint az állami szerepvállalás milyen megoldásai ígérik a legtöbb hozadékot.

A neves előadók által tartott délelőtti és délutáni nyitóelőadásokat panel beszélgetések követik, melyek betekintést engednek a régióbeli alapok kezelőinek szempontrendszerébe, módot nyújtanak az eltérő nézetek ütköztetésére, valamint a konferencia résztvevőinek véleménynyilvánítására is.

Témák:

  • Hogyan változott a magántőkealapok regionális tájképe és mit hozhat a következő öt év?
  • Vajon még mindig az utódlások képezik a magántőke/ kockázatitőke ügyletek fő forrásait a régióban, vagy vannak olyan új generációs vállalkozók, akik átvették a magántőke/ kockázatitőke befektetők piacának szerepét?
  • Milyen szerepet töltenek be az elsősorban társadalmi hasznosságú befektetésekkel foglalkozó kockázati tőkealapok a közép- és kelet-európai régióban? Valójában mit is jelent a társadalmi hasznosságú befektetés?
  • Állami és uniós pénzforrások az európai kockázatitőke piacon
  • Vállalati stratégia - Tőkepiaci jelenlét
  • Az egyetemi alapú innováció tőkésítése és piacosítása

További információ az esemény oldalán!