Az európai adatgazdaság napjaink egyik, ha nem a leggyorsabban fejlődő gazdasága. Folyamatosan alakul, egyre több szereplő mozog benne és a különböző keretrendszerek (pl. technológiai) illetve a folyamatosan lekövető módban működő nemzeti szabályozások még inkább kihívásokkal telivé teszik a működésének megértését, modellezését és sikeres és szabályos működést. Ennek céljából 2016. június 28-án délután workshopot szervezünk az EuDEco projekt keretében „How does the European data economy really work?” címmel a European Data Forum 2016 hivatalos szatellit rendezvényeként Eindhovenben (a megközelítés a direkt Wizzair járatnak köszönhetően nagyon kedvező).

A workshopon, illetve az EDF-en való részvétel az adatgazdaság minden szereplőjének ajánlott, hiszen az érdekes előadások mellett a networkingre és a tapasztalatcserére is lehetőség nyílik Eindhovenben. A konferencia szekcióülései a big data és az adat újrahasznosítás által legjobban érintett szektorokra fókuszálnak, mint pl. a smart industry, az urban smart living, a healtcare vagy a media.

Az IVSZ által szervezett workshopon, illetve az EDF-en való részvétel ingyenes azonban mindkettő regisztrációhoz kötött.

A workshopra való felkészüléshez ajánljuk a rendezvényt szervező EuDEco projekt honlapját, amelyen a projekt legfrissebb eredményei megtalálhatóak.

Kérdés esetén forduljatok bátran az IVSZ-ben Süveges-Heilingbrunner Klárához (hklara@ivsz.hu; 06703922048)!