HG Media – Energiagazdálkodás a XXI. században

2019.03.19 -

New York Palace Hotel Budapest, Dedica Anthology (Budapest, Erzsébet krt. 9, 1073)

Időpont: 2019 március 19. 09:00 – 13:40

Helyszín: New York Palace Hotel Budapest, Dedica Anthology

A HG Media soron következő konferenciájának témája az átalakuló hazai energetikai piac tervei, kihívásai. Az energiatermelés, az energiaportfólió és a hálózat kapacitásának optimalizálása minden szereplőt érint a jogalkotóktól a végfelhasználókig.

A programból:

  • Villamosenergia-rendszer termelése és villamoshálózata a XXI. században. Rendszerirányítási rendszerek reformja a digitalizált jövőben. Az energiahatékonyság optimalizálása a környezetvédelmi direktívák mentén.
  • Főtáv fejlesztései és az új Zöld erőművek tervei, kapacitása. Az egyedi fűtési rendszerek hátrányai a távfűtéssel szemben. A kéményes készülékek betiltásának hatásai. Távfűtés mellett a távhűtés létjogosultsága.

Nyitóelőadó:

Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli minisztere

További témáink:

  • Digitalizáció az energetikában a gázipartól a megújulókig, a termeléstől a fogyasztókig
  • Dekarbonizáció Európában
  • Nemzetközi és EU törekvések az energetikában, alkalmazott európai uniós támogatási eszközök, tapasztalatok és finanszírozási lehetőségek.
  • Lakossági energiagazdálkodás optimalizálása. Milyen energiafogyasztók fognak a rendszerre kapcsolódni a jövőben? Mire alkalmas a jelenlegi hálózat, milyen irányú fejlesztésekre van szükség? Mit tehetnek a szolgáltatók, mit tehetnek a fogyasztók? E-közmű rendszer eredményei

Early Bird kedvezményes regisztráció (2019.03.03-ig) : 17900 Ft + ÁFA

További információ a konferencia@hgmedia.hu email címen, vagy a konferencia honlapján.