Financial IT and Disruptive Technologies 2019

2019.05.28 -

Europa Congress Center (1021 Budapest, Hárshegyi út 5.)

Időpont: 2019. május 28.

Helyszín: Europa Congress Center (1021 Budapest, Hárshegyi út 5.)

A konferencia tartalma:

  • Digitális transzformáció – Beindulnak vagy végleg lemaradnak az inkumbens szereplők?
  • Fontos változások a pénzforgalomban – Azonnali fizetés és PSD2
  • Innovatív technológiák és agilitás a bankoknál és a biztosítóknál
  • Magyar fintech és insurtech újítások – Befektetők, fintech-guruk és startupperek egy helyen

Miért érdemes részt venned?

A Pénzügyi IT és a Banking Technology konferencia továbbgondolásából megszületett iparági vezető rendezvény, a Financial IT and Disruptive Technologies, ahol a bankok és biztosítók digitális átalakulásáról, a legfontosabb kihívásokról és a legjobb iparági megoldásokról lesz szó idén is a pénzintézetek és az IT-szektor legbefolyásosabb szereplőinek részvételével.

A magyar pénzintézetek Európában sereghajtónak számítanak a digitalizációban az MNB növekedési jelentése szerint, az európai uniós rangsorban mindössze a 25. helyet foglaljuk el, és ez látszik is a bankok költséghatékonyságán. A fejlesztések csigalassúsággal és méregdrágán zajlanak, és a helyzet semmivel sem jobb a biztosítóknál. A komplex örökölt core rendszerek és a szervezeti kultúra együttesen akadályozzák őket abban, hogy átfogó digitális transzformációt hajtsanak végre.

Mindeközben a gyorsan reagáló challenger bankok és biztosítók is megjelentek a piacon, akik az inkumbens szereplők bevételeire pályáznak, illetve a bigtechek is bármelyik pillanatban új pénzügyi szolgáltatásokkal jelenhetnek meg. Itt a PSD2, és az azonnali fizetési rendszer is elindul nyár közepén, ami szintén komoly feladatot jelent a bankoknak. Mit tehetnek a bankok, biztosítók szorongatott helyzetükben? Hogyan őrzik meg lépéselőnyüket, bedarálják, esetleg megszelídítik a kihívókat, vagy egyszerűen magasabb fokozatba kapcsolnak, és lehagyják őket?

Erről is szó lesz a Portfolio immáron hetedik éve megrendezett iparági konferenciáján, ahol nemzetközi előadók, a banki, biztosítói felsővezetők és az IT-szektor véleményvezérei értékes tudást osztanak meg a konferencia résztvevőivel. Egész napos szakmai program, délután párhuzamos tematikus szekciók, esti állófogadás és rengeteg kapcsolatépítési lehetőség várja vendégeinket.

A részletes programról ide kattintva olvashatsz, regisztrálni pedig itt tudsz.

További részletekért látogass el az esemény weboldalára!