Falling Walls Lab

2018.05.02 -

Van egy korszakalkotó ötleted? Szeretnéd, ha a világ megismerné a neved? Vegyél részt a tudományos élet Woodstockján, és jelentkezz a Falling Walls Lab budapesti előválogatójára!

A szervezők idén május 2-áig várják azoknak a fiatal magyar hallgatóknak, kutatóknak és szakembereknek a korszakalkotó ötleteit, fejlesztéseit, akik a jövő innovátoraivá válnának.

A német fővárosban minden évben a berlini fal leomlásának évfordulója alkalmából rendezik meg a Falling Walls Lab nemzetközi versenysorozat döntőjét, amelyen több mint 50 ország előválogatóinak mintegy száz győztese vehet részt. A három abszolút győztes nemcsak jelentős pénzjutalomban részesül, hanem lehetőséget kap arra is, hogy fejlesztését, ötletét a verseny másnapján, november 9-én, a Falling Walls Conference-en bemutassa a világ legismertebb akadémikusai, gazdasági szakemberei, köztük Nobel-díjas tudósok előtt. A konferencián a tudósok arra keresik a választ, hogy „Melyik lesz a következő fal, amelyik le fog omlani a tudomány és az innováció területén?”

A Faling Walls Lab budapesti válogatója keretében a pályázóknak mindössze három perc áll rendelkezésükre, hogy az akadémikusokból és profi innovációs szakemberekből álló zsűri előtt bemutassák kutatási projektjeiket, üzleti tervüket vagy társadalmi kezdeményezés ötleteiket, amivel jobb hellyé tennék a világot.