EIP és BIOEAST workshop az IVSZ Agrárinformatikai munkacsoport ülésen

2016.06.21 -

IVSZ iroda – 1077, Budapest – Wesselényi u. 16/a. 1. emelet

Időpont: 2016.06.21. (kedd) 14 óra

Helyszín: IVSZ iroda

Megnyílt az EIP AGRI Magyarország honlap. A weboldal segíti az Európai Innovációs Partnerség (EIP-AGRI) munkájához való csatlakozást. Az Európai Innovációs Partnerség (EIP-AGRI) célja, hogy az agrárgazdaság és erdőgazdálkodási ágazatok termelékenyebbé és fenntarthatóbbá váljanak, és kedvezőbben alkalmazkodjanak olyan aktuális kihívásokhoz mint az élesebb verseny, a változékony piaci árak, a klímaváltozás és a szigorúbb környezetvédelmi szabályok.

Az EIP-AGRI azon dolgozik, hogy partnerségeket hozzon létre és Operatív Csoportok által összekapcsolja a különféle szakmai hátterű embereket és szervezeteket  (így az informatikai cégeket is) az EIP-AGRI Hálózatban. Az innovációval és a mezőgazdasággal foglalkozó különféle szereplők – gazdák, tanácsadók, kutatók, agrárvállalkozások, nem kormányzati szervezetek és egyéb érdekeltek – együtt dolgoznak, megosztják egymással az ötleteiket, hogy a meglévő tudásukat olyan innovatív megoldásokra és kutatási eredményekre váltsák, melyek a gyakorlatban is alkalmazhatóak.

Az EIP-AGRI segít az innovációval és a mezőgazdasággal kapcsolatos fontos új és meglévő tudás terjesztésében az egész Európai Unióban.

Az EIP-AGRI hálózatot az Európai Bizottság által fenntartott „Service Point” működteti. Ehhez a hálózathoz kapcsolódva Magyarország kialakítja saját EIP szolgáltató tevékenységét, a hazai agrár-innovációs hálózat létrehozásának érdekében. A hálózat működtetését a Földművelésügyi Minisztérium végzi, akinek munkáját a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Agrárgazdasági Kutató Intézet is segíti. 

Megkértük a Földművelésügyi Minisztérium munkatársait, hogy az Agrárinformatikai munkacsoport ülésén, műhelymunka keretében ismertessék az EIP lehetőségeit, csatlakozás feltételeit és az elnyerhető támogatás kereteit. Az EIP mellett beszélnénk a BIOEAST kezdeményezésről is, amely speciális Közép-Kelet Európai kezdeményezés a tudásalapú agrárgazdaságért, akvakultúráért, erdészetért a biomassza gazdaságban.

A műhelymunkát Kránitz Lívia az FM osztályvezetője vezeti. 

Mind a két programban helye van a digitális gazdaságnak!

Minden érdeklődő IVSZ tagszervezetet váruk a 2016. június 21-én, kedden, 14.00 órára az IVSZ tárgyalójába tervezett munkacsoport ülésre!

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, kérjük, hogy az alábbi linken regisztráljatok:

 

(a tárgyaló kapacitásunk (20 fő) miatt fontos látni a résztvevőszámot, hogyha szükséges, tudjunk külsős helyszínt keresni)