EDUCATION:NEXT – Building Synergy and Exchanging Knowledge in EdTech

2023.12.06 08:30 - 15:30

Scruton MCC – 1113 Budapest, Tas vezér utca 3-7.

Dátum: 2023 december 6 | 08:30 – 15:30
Helyszín: Scruton MCC – 1113 Budapest, Tas vezér utca 3-7.

2023. december 6-án olyan oktatástechnológiai „EDUCATION:NEXT – Building Synergy and Exchanging Knowledge in EdTech” konferenciát szervezünk –, melynek középpontjában az oktatástechnológiában rejlő üzleti, akadémiai és társadalmi potenciál kerül megvitatásra, nemzetközi szakemberek és vállalkozások által. A rendezvény az Edtech Talents, illetve a DigitalTech EDIH projektek közreműködésében, a magyarországi EdTech ökoszisztéma aktív támogatásával valósul meg. 

Az EDUCATION:NEXT konferencia egy hiánypótló angol nyelvű platform, amely összeköti, beszélgetésre és cselekvésre készteti az oktatástechnológiai és oktatási rendszer nyitott gondolkodású szereplőit, a köz- és felsőoktatási intézmények vezetőit, szakértőit és innovatív pedagógusait, innovatív iskolai hálózatok vezetőit, tudásközpontok és élményközpontok közreműködőit, valamint magukat a vállalkozásokat.

Program

08:30 – 09:00 
Regisztráció és networking

09:00 – 09:20Horváth Ádám (Education:Next)
Az EdTech fejlesztések iránya – hatása?  

  • Hogyan segíti az oktatástechnológia az életre való felkészülést? 
  • Hogyan támogatja a pedagógiai célok elérését, az oktatási módszereket? 
  • Hogyan támogatja a tanítási-tanulási folyamatok fejlesztését? 

09:20 – 09:50Csiszár Dénes (EIT Digital), Tóth Miklós (MI Koalíció), Lendák Imre (ELTE), Koren Balázs (EDUTUS)
Digitális technológiák az EdTech cégek hatékonyságának szolgálatában
(AI, kiberbiztonság, digitális üzletfejlesztés) 

Az EdTech cégeknek és az EdTech technológiát alkalmazó szervezeteknek is ki kell használniuk a legmodernebb digitális megoldásokat ahhoz, hogy hatékonyan és biztonságosan tudjanak működni. A beszélgetés választ ad arra, hogy az AI, a kiberbiztonság milyen szerepet tud és kell, hogy betöltsön az EdTech területén működő vagy az Edtech megoldásokat alkalmazó szervezetek életében.    

09:50 – 10:10Dr. Lábody Péter (SZTNH) 
IP-védelem a magyar és európai innovációs ökoszisztémában

A szellemi tulajdonjogok megfelelő védelme az EdTech vállalkozások számára is kulcsfontosságú. A megfelelő lehetőségek figyelembevétele az első fejlesztési lépésektől segíti az EdTech innováció megfelelő kiaknázását, hiszen az innováció és a fejlesztés finanszírozási kérdéseinél ez egy meghatározó tényező.   

10:10 – 10:30Koren Balázs (EDUTUS)
DigitalTech EDIH– támogatás az EdTech vállalkozások számára

Technológiai tanácsadás és készségfejlesztő térítésmentes szolgáltatások az EdTech vállalkozásoknak és az EdTech technológiát alkalmazó szervezetek számára a DigitalTech EDIH révén.

10:30 – 11:00
Kávészünet

11:00 – 11:20Csillag Péter (HunBAN)
EdTech Startupok Magyarországon: Befektetni vagy nem befektetni?  

Milyen lehetőségek és kihívások várnak az EdTech startupokra Magyarországon és a világpiacon amikor befektetést keresnek? 

11:20 – 11:50 | Janika Leoste (Tallinn University), Dr. Felde Imre Óbudai Egyetem)
Az „EdTech együttműködés” jövője – Jó gyakorlatok a vállalati és akadémiai együttműködésért a tudás értékesítése terén

Hogyan tud a legjobban együttműködni az ipar és az akadémia az EdTech területén a tudás értékesítése érdekében?

11:50 – 12:20Fenyvesi Kristóf (Finnish Institute for Educational Research), Dragana Malidžan Vinkić (EdTech Center Western Balkans), Barna Péter (Telekom)
EdTech kezdeményezések Magyarországon és Európában – vállalati – egyetemi – piaci motivációk feltérképezése 

CSR, közvetlen EU-s és saját forrásból számtalan Edtech témájú projekt indult el és valósult meg Magyarországon, illetve a környező országokban. A beszélgetés célja feltárni az Edtech kezdeményezések mögötti értéket, illetve az típusú projektek indulásukhoz szükséges kezdeményezések hatásait és lehetséges kereteit.  

12:20 – 13:30
Ebédszünet és networking

13:30 – 15:00
IP scan (szellemivagyon-diagnózis) szolgáltatás igénybevételének lehetősége

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának már ismert és egyre népszerűbb, kis- és középvállalkozások számára ingyenes IP Scan szolgáltatását most DÍJMENTES iparjogvédelmi szaktanácsadással egészítjük ki.

Az IP Scan (szellemivagyon-diagnózis) szolgáltatás olyan innovatív vállalkozásoknak ajánlott, amelyek a nagyobb üzleti sikerek elérése érdekében eredményesebben szeretnék felhasználni a szellemitulajdon-védelem eszköztárát.

DigitalTech EDIH audit és konzultáció

Az EdTech, vagyis az oktatástechnológia kapcsán sokaknak egyértelműen az iskolapadok jutnak eszébe. Pedig az EdTech nem csak iskolai környezetben ad megoldásokat, hanem azon túl is, olyannyira, hogy az egyik legnagyobb iparágnak számít.

A DigitalTech EDIH ingyenes képzésekkel és tanácsadási szolgáltatásokkal támogatja a hazai kkv-szektort és az állami szervezeteket, hogy digitális megoldások alkalmazása segítségével növeljék versenyképességüket, hatékonyabbá tegyék működésüket.