E-commerce Technology Vol. 3.

2021.03.30 14:00 - 17:30

online

Csatlakozz a Stylers Group és a Braining Hub szervezésében megrendezésre kerülő ProTechtor E-commerce Technology eseményhez!

Protechtor E-commerce vol3 2021

A workshop sorozat célja, hogy a hazai e-commerce iparág technológiai oldali szereplői minél több a munkájuk során gyakorlatban is alkalmazható általános vagy specifikus tudásra tegyenek szert. A workshopok mély technológiai fókusszal bírnak, amelyek a fejlesztői tudás bővítését célozzák. Minden esemény két témát dolgoz fel, az adott területek szakértőinek a segítségével. A workshop célközönsége a fejlesztők és a vállalati fejlesztői csapatok.

Programok:

  • 14:00 – 15:35 Szöllősi Péter és Luter Tibor: Kiberbiztonság webes aspektusai, támadási felületek és védekezési lehetőségek

Az előadás során bemutatásra kerülnek a napjainkban jellemző, weboldalakat, webes alkalmazásokat érintő támadások, melyek nem csak technikai, de üzletmenet-folytonossági kockázatot is jelenthetnek. A probléma lehetőségeinek elhárítására a védelmi vonalról is hoznak példákat, melyek az elterjedt jó praktikák az egyes támadási technikák kivédésére. Hasznosak a probléma detektálásra, hogy a korai reakciós képességgel csökkenthessük a felmerülő károkat. Elsősorban nyílt-forráskódú eszközökre alapoznak, vagy olyan kereskedelmi megoldásokra, amelyek rendelkeznek hosszú távon is használható díjmentes verzióval.

  • 15:35 – 15:50 Szünet
  • 15:50 – 17:20 Firniksz Judit: eCommerce és jog: csapdák és hüvelykujj szabályok

Milyen jogi irányokból lehet és kell megközelíteni az eCommerce folyamatokat? Mi az, amire feltétlenül figyelnünk kell a tervezés, a megvalósítás és az üzemeltetés során? Az adat az eCommerce üzemanyaga. Robbanhat, ha nem megfelelően kezeljük. Mit jelent a személyes adatok védelme, üzleti titok védelme, versenyjogilag szenzitív adatok védelme a gyakorlatban? Az előadás célja, hogy már szoftverfejlesztői szinten megjelenjenek az alapvető iparágspecifikus jogi kompetenciák, hogy a jog ne akadálya, hanem támogatója legyen a technológiai és üzleti folyamatoknak.

  • 17:20 – 17:30 Technikai információk, következő esemény tudnivalói

A workshopon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. További információkért látogass el az esemény oldalára.