E-commerce Business Vol. 5.

2021.05.06 14:00 - 17:30

online

Csatlakozz a Stylers Group és a Braining Hub szervezésében megrendezésre kerülő, következő ProTechtor E-commerce Business eseményhez!

E-commerce Business vol5 2021

Program:

  • 14:00 – 15:35 Kozák Ákos, PhD: A kiskereskedelem következő tíz éve

A kereskedelmi ökoszisztémát számos iparágon kívüli trend formálja, ezek között a demográfia és a településszerkezet, mint  kemény tényezők szerepelnek, míg mások, mint például a az automatizálás és robotizáció mentén alakuló munkaerőpiac trendjei egyelőre képlékenyek. A szektoron belül is markáns fejlesztések zajlanak, ezek egyelőre a háttérfolyamatokat támogatják. A vásárlóknak szóló látványos innovációk bevezetése megfontoltan halad, de a következő évek ezen a területen is meglepetéssel szolgálnak. Az előadás a nemzetközi trendeket és a hazai megvalósítás esélyeit veszi górcső alá.

  • 15:35 – 15:50 Szünet
  • 15:50 – 17:20 Pintér Róbert, PhD: Az e-commerce jövője: 50%-os részesedés a teljes kiskereskedelemből?

Az eMarketer becslése szerint az e-kereskedelem részesedése már 2021-ben eléri a teljes kínai kiskereskedelem 52%-át – ugyanez az arány Nyugat-Európában 13%, idehaza közelíti a 10%-ot. De vajon az 50% lenne mindenhol az e-kereskedelem jövője? Az előadás körbejárja a következő években várható kínálati (webáruházi) és keresleti (fogyasztói) trendeket. Szól a legújabb logisztikai, fizetési és marketing fejlesztésekről és azok lehetséges hatásairól. Bemutatja azokat a technológiákat és társadalmi-kulturális beágyazódásukat, amik eltérő fejlődési utakat szabnak a különböző országok e-kereskedelmének az előttünk álló években is. Végezetül szól a hazai piac várható alakulásáról, egy optimista, realista és pesszimista szcenárió mentén.

  • 17:20 – 17:30 Technikai információk, következő esemény tudnivalói

 A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A további információkért látogass el az esemény oldalára.