DIGITALK Webinar – Ideathon Series

2022.03.01 - 03.08

Online

Fundraising & Entrepreneur story

Folytatódik az IVSZ Digitalk webinar sorozata, aminek következő két állomásán az ország legsikeresebb befektetőivel és üzletembereivel beszélgetünk. Sikeres, sokat látott és tapasztatalt szakembereket kértünk meg arra, hogy osszák meg velünk és veletek azokat a fogásokat, gondolkodásmódot, amire a startup világban feltétlenül szükség van.

 

Fundraising // Balogh Petya & Vinnai Balázs

Balogh Petya, Vinnai

Őszinte, fundraising témájú beszélgetéssel folytatódott a DIGITALK webinar Ideathon Series, ahol Vinnai Balázs és Balogh Petya mesélt a startup élet befektetői oldaláról. Mindketten úgy látják, hogy az alapítók személyisége mindent visz: a befektetők az ambíciót, a lendületet, a sikerre való éhséget keresik, vagyis az ötletet, a piac telítettségét, a várható versenyt ez a szempont mindenképpen megelőzi.

A szakemberek szerint a hazai startup ökoszisztéma egy későn induló, fiatal terep, ahol önmagunkhoz képest érezhető a fokozatos fejlődés. Azt is kiemelték, hogy ne az unikornisok, hanem a csapatok számában mérjük a sikert, illetve szóba került az érettség, a kor kérdése, amivel kapcsolatban elhangzott, hogy a sikerhez vezető út akkor rövidülhet, ha van már bőven tapasztalat.

A SMART konferencián is találkozhattok velük, gyertek és hallgassátok ott is őket! Részletek:

Entrepreneur story // Webshippy – Perényi András

Perényi

Ha valaki azt mondta volna, hogy 3-4 éven belül ugyanolyan robotok fognak rohangálni a 10.000 nm-es raktárunkban, mint az Amazonnál vagy az Alibabánál, nem hittem volna el.

Hangzott el Perényi András a Webshippy ügyvezetője webinar előadásán, aki vendége volt a Digitalk webinar Ideathon Series előző epizódjának. András beszélt a csapat fejlődéséről és a kihívásokról, illetve arról, hogy a sikerhez egy erős vízióra, egy jó csapatra, és egy vezetőre van szükség. Mára a Webshippy mindhárommal rendelkezik, de ezek közül a megfelelő szakemberek megtalálása a legnagyobb feladat.

Perényi Andrásék 2016-ban alapították a kiszervezett logisztikával foglakozó Webshippy-t, de a járvány alatt mentek igazán nagyot: elsőként integrálták a szoftverükbe a Wolt rendszerét, ma már 800 webáruházzal dolgoznak együtt, 2020 végén pedig a Trans-Sped, az egyik legnagyobb hazai logisztikai cég, szállt be az üzletbe.