Automatizáció az agráriumban meetup

2019.02.20 -

Codecool Budapest (1065 Budapest, Nagymező utca 44.)

Időpont: 2019. február 20. 18:00-21:00

Helyszín: Codecool Budapest (1065 Budapest, Nagymező utca 44.)

A Codecool meetup sorozatában azt veszik végig, miként formálja át az informatika a mindennapjainkat és ezzel együtt az összes iparágat is. Talán az egyik legkevésbé ismert átalakulás a mezőgazdaságban zajlik. A tányérunkra kerülő élelmiszerek minősége a reklámokból ismert gondos gazda szeretetén túl már sok hardver és szoftver közreműködésén is múlik: gazdálkodást irányító rendszerek, légi és műholdas megfigyelő és vezérlő berendezések, adatelemző és előrejelző szolgáltatók.

A meetup sorozat legújabb részének témája az informatika egyre növekvő szerepe a mezőgazdaságban. A konferencián résztvevő előadók:

Raskó György – agrárvállalkozó

Raskó György 1998-tól kezdve folytat vállalkozási tevékenységet. Elnöki pozícióban irányítja a Csopak Holding Zrt. vállalatait, ügyvezetője, majd elnöke lett a Royal Tokaji Borászati Zrt.-nek. 2003-tól a Mezőföldön gazdálkodik saját családi vállalkozásában. Gazdaságaiban jelentős fejlesztéseket valósít meg az öntözési infrastruktúra kiépítése mellett a sertéstenyésztésben és az intenzív tejtermelésben is.

Márkus Zsolt – Veresi Paradicsom Kft. ügyvezető igazgatója

A Veresi Paradicsomnak köszönhetünk olyan híres paradicsomfajtákat, mint a Veresi Csenge, Piroska, Bíborka és a Cukorfalat. A cég üvegházas kertészeti technológiát alkalmaz, ami lehetővé teszi az optimális klímavezérlést, fűthető, szellőztethető és automatikus vezérléssel öntözhető, és a legújabb technológiának köszönhetően a hűtést is lehetővé teszi.

Láng Vince – AgriDron Kft. ügyvezetője

Láng Vince 2012-ben találta ki, hogyan lehetne drónokkal megkönnyíteni a gazdák munkáját. Közel tíz évig tanított egyetemen, ma pedig több, mint 20 ezer hektáron ötvözi a mezőgazdaság klasszikus világát a legmodernebb technológiával. Az AgriDron olyan mezőgazdasági szolgáltatásokat nyújt, mint precíziós gazdálkodás, drón technológia, illetve talajvédelmi terv készítés.

Gorotyák Igor – AgroVIR Kft. marketing vezetője

Mindig foglalkoztatta az agrárium, több mint 10 éve az agrármarketing területén tevékenykedik. Az élelmiszeripari REL törekvésű projektjei során 2013-ban hozzájárult az OMÉK marketing nagydíj elnyeréséhez. Ezután fordult a gazdaságokat segítő szoftverek felé, ahol is célja, hogy segítse megvalósítani a digitálisan fejlett farmok létrejöttét. Szerencsésnek érzi magát, hogy ezt az AgroVIR-nél teheti meg.

További információ az esemény oldalán.