Amibe nehezen kapcsolódunk be: az európai adatgazdaság

2017.10.11 - 10.12

Az adat a 21. század olaja, amely az olajjal ellentétben sok szervezet számára rendelkezésre áll, de a hasznosítása, újrahasznosítása szervezeten belül vagy kívül a legtöbb esetben elmarad. Az adatgazdaságba már belépett vagy a belépés előtt álló szervezetek tapasztalatai alapján számos jogi, technológiai és társadalmi gazdasági akadály merült fel magyarázatként, amelyekre megoldást kínálhatnak az EuDEco ajánlások. A 2017. október 11-én Grazban megrendezésre kerülő workshopon az akadályok és megszüntetésük lehetőségein túl az európai adatgazdaságról, méréséről és fejlettségéről ugyancsak szó lesz. A workshop részletes programja is elérhető.

A workshopnak a már hosszú múlttal rendelkező i-KNOW konferencia ad otthont, amely idén a „data-driven future” szlogent tűzte zászlajára.

A konferencia, illetve az EuDEco adatgazdaság workshopja iránt érdeklődők az i-KNOW konferencia honlapján tudnak regisztrálni.

Az egynapos kedvezményes árú belépő díja 504 EUR, amelyet a következő kóddal lehet biztosítani: i-know_1day_workshop_participant