Időpont: 2019. november 21. (csütörtök) 16 – 18 óra között

Helyszín: BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék, inforpark, I. ép. B. szárny,  I. em. 110-es tanácsterem

A 43. Műhely témája az „Önszerveződő csapatok a projektmenedzsmentben”. A Műhely beszélgetés a komplex, bonyolult feladatok  megoldásának hatékonyságához és sikerességéhez szükséges agilitás, önszerveződés kialakításának feltételeit, lehetőségeit, megoldási módjait kívánja áttekinteni.

Az agilis fejlesztéseket sokféle felfogás, vélemény övezi a vak hittől, a megértéssel párosuló elfogadáson át a teljes elutasításig. A Műhely célja a menedzsment funkciók átgondolását igénylő önszerveződő csapatok (más néven agilis csapatok) lehetőségeinek vizsgálata, hogy a Műhely beszélgetés hozzájáruljon az együttműködés magas szintjének létrejöttéhez.

A témát a Műhely résztvevői  választották ki és a bevezető blog megírására illetve bevezető előadás megtartására Marhefka Istvánt kérték fel. A bevezető előadás itt olvasható.

Műhely beszélgetés az alábbi kérdések megválaszolásával kívánja a témát áttekinteni:

  • Projektmenedzserként hogyan alakítható ki egy új projekt esetén a megfelelő projekt struktúra? A jelenlegi helyzetben milyen korlátai vannak ennek a feladatnak?
  • Milyen esetekben segíthetnek az önszerveződő csapatok a projektekben? Miben látható az önszerveződő csapatok legfőbb előnye?
  • Mi a gátja napjainkban, hogy a projektekben önszerveződő csapatok kerüljenek kialakításra? Hogyan lehetne elérni, hogy egy önszerveződő csapat bizalmat keltsen?
  • Teljes szabadság esetén milyen felkészültségű coachot választana a munka támogatására? Miben tudná a coach és a coaching szemlélet alkalmazása segíteni a projekt szervezetet?

Marhefka István által összeállított, előkészítő blog itt olvasható.

A Projektmenedzsment Műhely munkájában minden érdeklődő előzetes regisztrációt követően ingyenesen részt vehet. A regisztrációkat a gpronay@gmail.com címre várják a szervezők.

A Műhely munkájában való részvétellel 2 PDU (Professional Development Unit) pont szerezhető (PMP minősítettek és minősítésre készülők számára)