Időpont: 2019. április 25. 16:00-18:00

Helyszín: BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék inforpark I. ép. B. szárny,  I.em 110-es tanácsterem

A HTE Projektmenedzsment Szakosztálya, együttműködve a BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszékével és a Corvinus Egyetem Stratégia és Projektvezetés Tanszékével április 25-én szervezi a 41. Projektmenedzsment Műhely rendezvényét.

A 41. Műhely témája „Az „okos” gép és a projektmenedzsment”. A Műhely beszélgetés a technológiai fejlődés eredményeinek felhasználását, a használat következményeit vizsgálja a projektmenedzsmentben azzal a céllal, hogy a Műhely beszélgetés hozzájáruljon a legkorszerűbb eszközök projektekbeli felhasználásához és ezzel a hatékonyság, sikeresség növeléséhez. A témát a Műhely résztvevői  választották ki és a bevezető blog megírására illetve bevezető előadás megtartására Kerékfy Pált kérték fel.

Műhely beszélgetés az alábbi kérdések megválaszolásával kívánja a témát áttekinteni.
Megvitatandó kérdések:

  1. Hogyan befolyásolja a projektmenedzser munkáját az adatelemzés fejlődése? Tud segíteni a hihetetlen mennyiségű információt gyorsan feldolgozó és elemző gép a munkájában? Mi az előnye annak, ha eltűnnek a korlátok ezen a területen, vagyis tetszőlegesen sok és változatos adatból tudunk gyorsan következtetéseket levonni?
  2. Mi a hatása a szenzorok terjedésének? Hogyan tudjuk hasznosítani a projektben használt eszközökből kinyerhető rengeteg működési információt?
  3. Hogyan tudjuk a mesterséges intelligencia eszközeit felhasználni a lehetséges összes forrásból (projekten belüli, cégen belüli, nyilvános, IoT- eszközökből származó) származó információ elemzésére? Hogyan segíti ez a projektvezetőt az optimális döntések villámgyors meghozatalában?
  4. Milyen mértékben vannak “okos” géppel automatizálható folyamatok a projektekben? Mit tudunk a szoftverrobotra bízni? Milyen mértékben kap szerepet a projektekben az RPA (robotic process automation), ami a bankok és biztosítók üzlet folyamataiban már bizonyította az alkalmasságát?
  5. Lesz szoftverrobot (RPA) kolléga a projektekben? Milyen feladatokat bízunk rájuk? Lesz esetleg irányító (vezető) szerepe?

Kerékfy Pál által összeállított, előkészítő blog itt olvasható.

A Projektmenedzsment Műhely munkájában minden érdeklődő előzetes regisztrációt követően (emailben történő regisztráció a gpronay@gmail.com címen), ingyenesen részt vehet. A Műhely munkájában való részvétellel 2 PDU (Professional Development Unit) pont szerezhető (PMP minősítettek és minősítésre készülők számára)