Időpont: 2018. november 15. 16:00 – 18:00

Helyszín: BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék inforpark, I. ép. B. szárny, I. em. 110-es tanácsterem

A Műhely beszélgetés a projektek menedzselésében nélkülözhetetlen döntések kritikus kérdéseit, folyamatait, megoldási módjait  elméleti megalapozással tekinti át azzal a céllal, hogy a Műhely beszélgetés hozzájáruljon a projektek sikerességéhez. A témát a Műhely résztvevői  választották ki és a bevezető blog megírására, illetve bevezető előadás megtartására Török L. Gábort kérték fel.

Megvitatandó kérdések:

  1. Mi követeli meg, mi teszi lehetővé és mi gátolja a racionális döntéshozatalt a projekt menedzsmentben? Hol vannak a racionalitás határai?
  2. Milyen formális döntéshozatali eljárások, protokollok, technikák, módszerek támogatják a projekt menedzsment döntéseket? Milyen téren nincs ilyen támogatás, miben hiányos a módszertan?
  3. Hogyan lehet az intuitív-kreatív probléma felvetési és megoldási lehetőségeket tudatosan alkalmazni a projektmunkában? Mennyire ismertek a nem racionális (jobb agyféltekés) gondolkodásmód használatának módjai?
  4. Hogyan befolyásolják egymást a csoport tagjai csoportos döntés hozatal során? Mik a kollektív döntéshozatal előnyei és melyek a hátrányai?
  5. Milyen tapasztalatok vannak a szervezeti (az eltérő hierarchikus szintek és különböző funkcionális területek képviselői részvételével zajló) döntéshozatali folyamattal kapcsolatban? Hogyan érvényesülnek ebben a racionalitás kritériumai, az értékrendi és érdek különbségek, a felelősség és hatalom terén meglévő egyenlőtlenségek? Hogyan és hol születnek a végső döntések?

A Török L. Gábor által összeállított, előkészítő blog itt olvasható.

A részvétel minden érdeklődő számára előzetes regisztrációt követően ingyenes.

A Műhely munkájában való részvétellel 2 PDU (Professional Development Unit) pont szerezhető (PMP minősítettek és minősítésre készülők számára).