2022.12.09

A DIGITALK idei utolsó előtti adásához ért, ami egy élő webinar podcast formátumban való feldolgozása. Az adásban életszerű példákkal, a szellemi vagyon védelmével aktívan foglalkozó cégek segítségével hoztuk közelebb a védjegyoltalommal összefüggő legfontosabb kérdéseket. 

A hazai vállalkozások sajnos nem tulajdonítanak kellő jelentőséget a szellemivagyon-védelemnek és menedzsmentnek. Pedig a termékek és szolgáltatások kialakításával párhuzamosan óriási jelentősége van azoknak a védjegy és szabadalom bejegyzéseknek, amelyek a későbbiekben biztosítják a vállalkozás védelmét. 

Többek között ezért is hívtunk meg olyan cégeket adásunkba, akik IVSZ tagként elöl járnak a nevük, logójuk, vagy bármilyen egyéb céges megjelenésük levédésében, és teszik mindezt tudatosan, tervezetten. Az Opten Kft. és a Dataxo Group Zrt. vezetői (Gajdos Barna és Poór Károly) olyan példákat, történeteket osztottak meg a hallgatókkal, amelyekből kiderült, hogy a szellemi vagyon védelme nem bonyolult, nem drága, amikor azonban szükség van azok aktivizálására, hatalmas segítséget, de főleg biztonságot ad a céges működésben.  

Műsorunk harmadik megszólalója (Dr. Legeza Dénes, az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának nemzeti szakértője) a hazai viszonyokba adott betekintést, felhívta a figyelmet a szellemi vagyon védelmére igénybe vehető uniós és egyéb pályázatokra, illetve tisztázott olyan kérdéseket, amelyekkel még egyértelműbbé vált, hogy egy hazai kkv mit tehet és hova fordulhat, ha a témában segítségre, szakértelemre van szüksége. 

Amennyiben további információra lenne szükséged a témában, akkor látogasd meg az SZTNH weboldalát.