Az IVSZ idén is összegyűjtötte azokat a gyerektáborokat, amelyek a nyári szünetre kínálnak programozó, robotikai vagy más informatikai tevékenységet. Ezek a táborok kiváló lehetőséget nyújtanak a gyerekeknek, hogy bepillantást nyerjenek játékos formában a programozás, robottechnológia világába.

Informatikai nyári táborok gyerekeknek

Az IVSZ kiemelten foglalkozik a programozást népszerűsítő törekvésekkel. Az informatikus utánpótlás és általában az informatikai környezet megértéséhez segítséget nyújtó képzések, táborok kulcsszerepet töltenek be a jelentős munkaerőhiánnyal küzdő ágazat életében. Úgy véljük, a kiemelkedően jó megélhetést biztosító informatikusi életpályával való megismerkedés minél szélesebb kört kell, hogy elérjen. Nemzetközi felmérés alapján a dél-kelet-ázsiai országok diákjainak 94%-a gondolja úgy, hogy az informatika jó karrier lehetőséget biztosít, míg itthon – bár erre vonatkozó felmérés még nem készült -, a felsőoktatási szakirányú felvételizők számából kiindulva vélhetően jóval alacsonyabb ez az arány.

Az alábbi listából több más mellett már most elérhető a Logiscool, a HelloWorld, a Skool, a Robot Tábor kínálata, és a listát folyamatosan bővíteni fogjuk:

Az egyes táborokról rövid tájékoztató, a szervezőkhöz elérhetőség itt található: Programozó nyári táborok 2016.

Kérjük, amennyiben tudomása van hasonló programajánlatról, de nem találta meg a listánkban, ossza meg velünk, és mi felvesszük az adatbázisunkba!

Eskills for jobs 2016