Új munkacsoport vezető az IOT és Ipar 4.0 munkacsoport élén

2018.11.30

Az IVSZ IoT munkacsoportja az év utolsó ülésén Bóna Pétert választotta vezetőjének, helyettesének pedig Erki Szabolcsot nevezték ki.

 

IoT új vezetés 2018

Bóna Pétert, IoT munkacsoport vezető, és Erki Szabolcs, munkacsoport vezető helyettes

Péter jelenleg a Com-Forth Ipari Informatikai Kft. ügyvezetője, mely az első munkahelye is egyben, amit édesapja 30 éve alapított. Szabolcs munkásságát tekintve jelenleg a Hard Code Hungary Kft. alapítója és tulajdonosa, valamint a Kürt Akadémia IoT képzésének képzésvezetője. Szabolcs elindította az IoT Pioneers meetup sorozatot, melynek célja az IoT innovációk népszerűsítése.

Elmondásuk szerint azért fontos foglalkozni az Iot és Ipar4.0 kérdésével, mert a megoldásokat fejlesztő vállalkozások jelenleg olyan intenzív befektetési időszakban vannak, ami során minden látens és valós ügyféligényre megoldásokat fejlesztenek. Becslésük szerint az elkövetkező 5-8 év során a piac megadja, mely alkalmazások találták meg a valós ügyfél igényeket, fizetőképes keresletet. Ebben az időszakban az innovátoroknak, szolgáltatóknak fontos, hogy megértsék a piac igényét, a piac megismerje a megoldások előnyeit, mely alapján vásárlási döntést tudnak hozni és életben tartani, majd növekedési pályára állítani a számukra megfelelő értéket előállító vállalkozásokat.

Küldetésüknek tekintik, hogy a munkacsoport egy tudásmegosztó platform legyen, amely a piac összes szereplője számára elérhető legyen. Terveik szerint a szokásos munkacsoport ülések mellett, egy-egy esti meetupot is szerveznének, melyek segíthetnek a tudásmegosztásban és a kapcsolati rendszer építésében. Fontosnak tartják továbbá, hogy a munkacsoportnak legyen lehetősége arra, hogy évente meglátogasson egy-egy ipari létesítményt, így testközelben is megismerhetnék az IoT/Ipar4.0 rendszereket, megoldásokat. A vezetők tervei között szerepel egy IoT/Ipar4.0 szakmai kiállítás és konferencia megszervezése is, ahol megoldásszállítóknak adnának lehetőséget kiállítani és bemutatkozni a célcsoport számára.

Ha te is szeretnél részt venni a csoport munkájában, írj a tatrai.zsofia[@]ivsz.hu e-mail címre!