Öt elnökségi tag mandátumáról döntött éves közgyűlésén az IVSZ

2024.05.31

Az IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége az idei, 2024. május 30-án tartott éves közgyűlésén öt elnökségi tag mandátumáról döntött, köztük a transzformációért felelős alelnöki tisztségről és a mikro, a kkv, a multi, valamint a nagyvállalati tagozatok elnökeiről. Négy elnökségi tag mandátumát meghosszabbították, míg a nagyvállalati tagozat új vezetőjének az újonnan belépő Magyar Posta Zrt. informatikai főigazgatóját, Leveleki Zsoltot választották meg.

Az IVSZ öt mandátum sorsáról döntött az idei éves közgyűlésén. Meghosszabbították Csányi Péter mandátumát, így továbbra is a ő lesz a digitális transzformációért felelős alelnök, folytatva 2022-ben megkezdett munkáját.  

A mikrotagozat vezetője továbbra is Molnár Attila, az FTL Development Kft. ügyvezetője lesz. Az IVSZ korábbi főtitkáraként, valamint 2021 óta az elnökség tagjaként a szövetségben szerzett tapasztalatait szeretné felhasználni a további munkához. A kkv-tagozat élén marad dr. Vicze Gábor, az innomine Group Kft. ügyvezetője, a multi tagozatot pedig Zerényi Zoltán, az Atos alelnöke vezeti tovább. Az idén lejáró mandátumok esetében csupán a nagyvállalati tagozat vezetői pozíciójában történt változás.  

Az IVSZ tagsága Leveleki Zsoltot, az IVSZ-be idén frissen belépő Magyar Posta Zrt. informatikai főigazgatóját választotta tagozatvezetőnek. A szakember közel 20 éves informatikai múlttal csatlakozik az elnökséghez. Fő céljai közé tartozik a nagyvállalati érdekérvényesítés megerősítése, az európai uniós források sikeres pályázása, valamint a közös projektek és informatikai szolgáltatások kezdeményezése. Leveleki pályázatában kifejtette:

“A Magyar Posta friss belépője az IVSZ-nek, eltökélt szándékunk, hogy minél több kapcsolatot alakítsunk ki a tagokkal, erőforrásainkkal és tapasztalatainkkal segítsük a szervezet munkáját. Azt gondolom, hogy a Magyar Posta belépésével és a személyes tapasztalataimmal, kapcsolataimmal komoly támogatást adhatunk az IVSZ számára.” 

Új tagok és megújuló munkacsoportok az IVSZ-ben 

A közgyűlésen az IVSZ beszámolt arról is, hogy tavalyi névváltoztatása óta, amikor is a szervezet felvette az IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége nevet, egyre több nem kimondottan IKT-profilú cég is csatlakozott a tagsághoz. Így az IVSZ 300+ tagvállalatával a digitális gazdaság egyre több szereplőjét képviseli. A tavaly 30, idén eddig 14 csatlakozó között volt többek között a Magyar Posta mellett a MOL, az AstraZeneca, a Grape Solutions a Citi vagy a Hungarikum Alkusz.  

2023-ban újraindult az aktív munkacsoporti munka is az IVSZ-nél, így a szakmai közösségépítés mellett a szektor tagjai közös javaslatokat is megfogalmaztak, amelyekről a szövetség egyeztetett a kormányzattal. A szakértők többek között szabályozási kérdésekkel, a munkaerőpiac helyzetével, exportlehetőségekkel, a vállalati digitalizáció felgyorsításával és ESG-vel foglalkoznak. 2024-ben a munka pedig tovább folytatódik a munkacsoportokban és az IVSZ-nél is, és fókuszba kerül az Európai Tanács soros elnöksége is. Az IVSZ nemzetközi szereplőkkel, a DIGITALEUROPE-pal és a CEE Digital Coalitionnel együttműködve vesz részt a digitális átállást felgyorsító javaslatok összeállításában. 

“Az Európai Tanács elnöksége izgalmas lehetőség Magyarország és az IVSZ számára is, hiszen ebből a pozícióból indított kezdeményezésekkel előnyös helyzetbe hozhatjuk a hazai gazdaságot. Ehhez azonban elengedhetetlen a naprakészség, mind a digitalizációt, mind a technológiákat tekintve. Egy egész ország együttműködése szükséges az államtól kezdve a vállalkozásokig, az IVSZ pedig ebben a munkában a híd szerepét töltheti be az eredményes munka érdekében” – mondta dr. Vinnai Balázs, az IVSZ elnöke.