Innováció a gyakorlatban, őszinte tálalásban – Ez lesz a SMART 2019-ben!

2019.02.14

Felelősségteljes fejlesztés, csillagászat big data alapokon, Waze kontra Budapest, önszerveződő startupok, digitalizálódó ipar: április 2-án rajtol a 10. SMART.

SMART 2019 IVSZ

A Celebration of Innovation szlogen egyértelműen jelzi, hogy az idei SMART az innováció fogalmának megfejtésére, kibontására vállalkozik. Az öt tematikus teremben futó előadások mindegyike ehhez a központi témához kapcsolódik: a szakemberek, fejlesztők, egyetemi szereplők, befektetők, startupok, tudósok, kutatók a saját projektjeik szűrőjén igyekeznek megvilágítani, hogy kinek, mit jelent az innováció. Idén kifejezett cél, hogy használható, életszagú esetek kerüljenek terítékre őszinte tálalásban.

Szinergiák az innovációban

A plenáris terem nyitóelőadását Dr. Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke tartja meg, aki hazai innovációs élet megújításáról, valamint arról fog beszélni, hogy mennyire fontos az innovatív gondolkodás beépítése a mindennapi üzleti gondolkodásba. A nagyterem további előadásaiban Vinnai Balázs, a Codecool alapítója egy digitálisan fejlett, 2030-ban létező Magyarországot fog vizionálni, Sárik Péter jazz zenész a zenében tapasztalható innovációt mutatja be interaktív formában, Fülöp József, a MOME rektora pedig az egyetemi innováció fontosságára hívja majd fel a figyelmet.

A közösség és annak közlekedése

A SMART idén kiemelten figyel a városi közlekedést ért hatásokra, az „ubertelenített” fővárosra és arra, hogy azóta milyen folyamatok indultak be. Egy asztalhoz ültetjük a sharing alapú szolgáltatókat (GreenGo: Michaletzky Bálint, MOL Bubi: Dalos Péter, MOL Limo, Blinkee City) és átbeszéljük velük az elmúlt év tapasztalatait. A témához kapcsolódik a HERE Technologies szakértője, Shiran Baroukh (Izrael), aki előadásában a helyalapú adatok fontosságáról fog beszélni, de meghívtuk a Waze Magyarországi Csoportjának képviseletében Nagy Marcellt is, aki a fővárosi közlekedési szakemberek társaságában tisztába teszi a Waze és Budapest nem mindig felhőtlen viszonyát.

Automatizált ipar és egyéb forró technológiák

Külön szekcióban gyűjtjük össze azokat a szakembereket, cégeket, akik az Ipar4.0 és annak aspektusaival foglalkoznak. Az Epic Innolabs szakértője, Nick Gábor vezeti fel a blokkot, amiben kitérünk a hazai gyármodernizációkra (Continental), Salamon Dávid (CloudStorm) az RPA rejtelmeibe vezeti be a hallgatóságot, de előad Fehér András, a Mensor 3D ügyvezetője is arról, hogy miként válhat zsebméretűvé egy teljes gyár.

A Hot Tech blokk vállalkozik arra, hogy a felfutó technológiákat bemutassa, értelmezze. A kvantumtechnológiák kapcsán Asbóth János fizikus fogja tisztázni a képet, mesterséges intelligencia témában Pintér Róbert (eNET), illetve Szertics Gergely (MI Koalíció) oszlat majd ködöt, de ugyanitt elhangoznak a fintech, proptech, és 5G legújabb, legfontosabb tudnivalói is.

Ahogy minden évben, idén is külön terem fogadja a startupokat, ahol egy pitch verseny is készülőben van, aminek a részletei később lesznek nyilvánosak. Foglalkozunk a digitális világ függőséget okozó aspektusaival (Zacher Gábor), be fogunk mutatni kudarcba fulladó, majd feltámadó innovációkat, és összeengedjük Simó Györgyöt Müller Péter Sziámival, akik a neoluddita és technofil világnézetek mentén fognak beszélgetni egymással.

 

A SMART konferencia színes és sokoldalú tematikájáról beszélt Major Gábor, az IVSZ főtitkára a Millásreggeliben.

Regisztrálj a SMART konferenciára február 14-ig EARLY BIRD kedvezménnyel és találkozzunk április 2-án az Akváriumban!