Az IVSZ és az AmCham Hungary együttműködési megállapodást kötött hazánk versenyképességének közös fejlesztése érdekében

2023.05.04

Az IVSZ és az AmCham Hungary együttműködési megállapodást írt alá, hogy támogassák egymást közös céljaik köztük a digitális gazdaság és az ország versenyképességének fejlesztése elérésében.

A nemrég aláírt megállapodás értelmében az IVSZ és az AmCham Hungary Magyarország meghatározó szakmai, üzleti szervezetei együttműködik olyan szakpolitikai és szabályozási kérdések képviseletében, amelyek mindkét fél tagságának érdekeit szolgálják. Emellett a szakmai munka, a szervezetek rendezvényei és kommunikációs aktivitásai kapcsán is támogatást nyújtanak egymásnak.

Meggyőződésünk, hogy az AmCham-mel közösen nagyobb hatással leszünk a digitális gazdaság fejlődésére, amely mind az IT szektor és a digitalizálódó iparágak meghatározó szereplőit magában foglaló tagságunknak, mind pedig az egész országnak előnyös. Az együttműködés különösen fontos most, hiszen a mesterségesintelligencia-fejlesztések felgyorsulása újabb lehetőséget hozott számunkra, hogy digitális pályára állíthassuk a gazdaságot, és ennek megragadására közösen könnyebb felkészülni – mondta el dr. Vinnai Balázs, az IVSZ elnöke a megállapodás kapcsán.

Az AmCham számára kiemelten fontos az IVSZ-szel való együttműködés, mivel az összefogás révén a digitalizációs területen folytatott érdekérvényesítő tevékenységünket egy dedikált szakmai platform fogja támogatni, lehetővé téve tagjaink számára, hogy szélesebb körű szakmai képviseletet és tanácsadást élvezzenek, elősegítve ezzel versenyképességüket. Úgy gondoljuk, hogy az együttműködés kölcsönösen előnyös, hiszen az AmCham egy nagyon erős, több mint 300 vállalatot tömörítő üzleti közösséggel rendelkezik, így az AmCham-en belül megfogalmazott szakmai vélemények erősíthetik a Szövetség álláspontját – emelte ki Szabó Zoltán, az AmCham Hungary elnöke.

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) egy több, mint 300 tagot számláló, politikailag független nonprofit szervezet, amely amerikai, nemzetközi és magyar tagvállalatainak üzleti érdekeit képviseli, valamint alapítása, 1989 óta arra törekszik, hogy hozzájáruljon Magyarország versenyképességének javításához. Célja a közös érdekeken alapuló párbeszéd és együttműködés fenntartása a vállalati-üzleti szféra és a kormányzat között. Együttműködésünk alapját javaslatcsomagunk adja, amelyet tagvállalataink szakértőinek szakmai javaslatai, munkacsoportjaink és a piaci igények alapján készítünk el.