Az IVSZ egy asztalhoz ültette a piac meghatározó cégvezetőit

2022.05.13

Olyan beszélgetéssorozat vette kezdetét, amely során a hazai cégvezetők nyíltan és őszintén beszélhetnek, kérdezhetnek a vállalataikat, valamint a piacot érintő kihívásokról és a lehetséges megoldásokról. 

A Digitization Leadership Series (DLS) az IVSZ azon törekvését testesíti meg, amely mentén a Szövetség véleményformálással, kommunikációval, érdekérvényesítéssel, összefogással szeretné alakítani a digitális piacot, valamint irányt mutatni a megrendelői és ügyfél oldalnak egyaránt. Úgy érezzük, hogy a publikus eseményeken és konferenciákon túl nem nyílik valós lehetőség arra, hogy a piac meghatározó vállalatai kifejezhessék gondolataikat, hogy éles, szakmai vita folyjon a digitális gazdaság helyzetéről, céljairól és lehetséges irányairól. 

Mindezek érdekében az IVSZ egy olyan szűkkörű, de folyamatosan változó szakmai kört mozgósít, amely rendszeresen egy asztalhoz ül és megvitatja a piacot leginkább foglalkoztató kérdéseket. A célunk mindezzel az, hogy egy-egy fókuszpont mentén körbejárjuk azokat a valós, vagy akár vélt problémákat, amelyek a piaci szereplőket foglalkoztatják, eközben beazonosítsuk a lehetséges beavatkozási pontokat, szakmai vitát kezdeményezzünk és hangot adjunk javaslatainknak.  

Az első beszélgetés a „Digitalizációs bizalmi deficit helyreállítása” címet kapta, és Vinnai Balázs, az IVSZ elnöke olyan cégek vezetőivel beszélgetett, mint a T-Systems, a Shiwaforce, a Microsoft, az Ericsson vagy a BlackBelt. A szakmai kör kiindulópontja az volt, hogy az IT iparág szereplőinek közös felelőssége, hogy a szektor iránti ügyfélbizalom növekedjen, ugyanakkor nem egy olyan esemény, vagy akár politikai párt feltűnése tette ezt kifejezetten nehézzé az elmúlt időszakban. 

A Digitization Leadership Series következő állomásán a DESI mutatók mérésének és adatszolgáltatásának felülvizsgálata lesz a központi téma, de a későbbi találkozók alkalmával beszélgetünk majd az IT költési stratégiákról, az iparágat sújtó szakemberhiányról, a lehetséges, vagy akár hiányzó forrásokról, valamint a fenntartható jövőben gondolkodó, sőt, jövőálló vállalatokról.  

A témákhoz az abban érdekelt, érintett cég vezetőit kérjük fel beszélgetőpartnernek, hiszen az a tervünk, hogy minél több jelentős hazai vállalat hallathassa hangját és hozzájáruljon ahhoz, hogy versenyképes, válságálló és sikeres digitális ökoszisztémát építsünk.