143 méternyi innováció és kihívás

2023.11.09

Wolf András nyerte el az Év Projektmenedzsere Díjat a MOL Campus generálkivitelezésének irányításáért

A Projektmenedzsment Világnapjához kapcsolódva idén már 23. alkalommal díjazta a szakma legjobbjait a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla, melynek az IVSZ is tagja. Napjainkban a projektmenedzsment szakma kiemelkedő fontossággal bír a vállalatok és szervezetek életében, kiemelten fontos a siker és hatékonyság szempontjából. A megfelelő projektmenedzsment révén a vállalatok képesek optimalizálni erőforrásaikat, hatékonyan kezelni projektjeiket és jobban alkalmazkodni a változó üzleti környezethez. Ebben a rendszerben van kitüntetett szerepe a projektvezetőknek, akiknek számos kulcsfontosságú feladata van, amelyek hozzájárulnak a projektek hatékony végrehajtásához és a célok eléréséhez.  

Az Év Projektmenedzsere Díj célja, hogy reflektorfénybe állítsa a példaértékű szakmai eredményeket, sikeres életutakat. A kiemelkedő kompetenciákkal rendelkező projektmenedzserek elismerésével a projektmenedzsment kultúra fejlődését kívánja erősíteni. 

Az Év Projektmenedzsere Díjat idén Wolf András, a Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese vehette át, aki a MOL Campus generálkivitelezését irányította műszaki igazgatóként, projektvezetőként. A 2022. őszén átadott, 143 méter magas toronyház Magyarország legmagasabb, leginnovatívabb és legkörnyezettudatosabb épülete, több mint 25.000 négyzetméter homlokzati felülettel és teljesen egyedi térformálással, illetve belsőépítészeti kialakítással. A kivitelezés különleges műszaki megoldásokat, látásmódot és szervezőkészséget követelt meg. A több mint 50 fős generálkivitelező csapat irányítása igazi kihívás volt. 

Wolf András kiemelte, hogy projektmenedzserként a célja a különböző személyiségű csoporttagokat egy koherens csapattá kovácsolni. Elmondta, hogy fontos számára az eredmény, és az odavezető út teszi igazán izgalmassá a projektet. Szerinte egy projektmenedzsernek gyorsan kell kezelnie a váratlan helyzeteket, és tudnia kell a partner és a szponzor fejével gondolkodni.  

Különdíjat kapott Molnár Ákos András, a PriceWaterHouseCooper Magyarország Kft. vezető menedzsere, a thyssenkrupp budapesti fejlesztőközpontjában zajló agilis transzformáció támogatásáért. A projektben a fő kihívást az jelentette, hogy a projektmenedzsment módszertan változásával szervezeti változásokat is kellett menedzselni, ráadásul igen szoros határidővel. 

Molnár András, PriceWaterHouseCooper Magyarország Kft., Wolf András, Market Építő Zrt.

A díjátadót kerekasztalbeszélgetés követte a korábbi évek díjazottjaival, akik azóta nemzetközi színtéren is elismerést vívtak ki maguknak: Sárvári Marianna 2022-ben, Pém Attila 2023-ban lett az IPMA Global Award „Project Manager of the Year” aranyérmese.