Összefoglaló az Export Munkacsoport üléseiről

2016. 09. 28: Export munkacsoport ülés – IVSZ iroda

Az IVSZ Export munkacsoportja szeptember 29-i ülését aktív érdeklődés jellemezte. Az ülésen a munkacsoport három témát tárgyalt.

A találkozó első órájában az EXIM Bank munkatársai mutatták be tevékenységüket. Terítékre kerültek a jelenleg elérhető hitel és finanszírozási lehetőségek. Ezek jellemzően refinanszírozott, kereskedelmi banki termékek. Megvitattuk a Digitális Exportfejlesztési Stratégiában megfogalmazott, kifejezetten az ICT ágazatra, az ICT szolgáltatásokhoz igazodó banki termékek kifejlesztésének és bevezetésének lehetőségét. A banki bemutatkozó prezentáció második része a bank világbanki projektekben betöltött szerepét ismertette, illetve a Magyar vállalkozások bemutatta ezen projektekben való részvételének lehetőségét.

A második napirendi pont során a Magyar Nemzeti Kereskedőház infokommunikációs ágazatért felelős account manager mutatta be az intzémény tevékenységét. Felvázolta azokat a kereskedelmi és piaci csatornákat, melynek kihasználásban a kerház a vállalkozások segítségére lehet, illetve a konferenciákon, kiállításokon való részvétel lehetőségéről beszélt.

A harmadik napirendi pontban bemutatásra kerül a Digitális Exportfejlesztési Stratégia, melyet a közelmúltban fogadott el a kormány.

A december 31-ig terjedő időszak, most a konkrét, operatív teendők meghatározásáról szól. Ehhez kérjük aktív részvételetek!